Wersje kompatybilne
Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM6)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g dyni piżmowej, Ø 4-5 cm, pokrojonej na kawałki, (patrz wskazówka)
- 30 g orzechów włoskich, łuskanych
-
250
g bulwy kopru włoskiego, pokrojonej na kawałki
lub 250 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki - 1 ząbek czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 300 g białej kiełbasy, surowej, wyciśniętej z osłonek, pokrojonej na kawałki
- 150 g wody
- ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1
łyżeczka koncentrat bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 150 g sera gorgonzola, łagodnego, pokrojonego na kawałki
- natka pietruszki, świeża, tylko liście, posiekana, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2354.3 kJ / 562.7 kcal
- Białko
- 23.3 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 1317.3 mg
Alternatywne przepisy
Pieczone marchewki z miętą i tymiankiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
30 Min
Kiszone rzodkiewki (TM5)
72sa 30 dk
Odwracany pudding z gruszkami i orzechami (TM6)
2h 15min
Ananasowe carpaccio z różowym sorbetem (TM6)
20 Min
Odwracany pudding z gruszkami i orzechami (TM5)
2h 15min
Talerz krojonych owoców z cytrynowo-miodowym dressingiem (TM5)
15 Min
Kiszone rzodkiewki (TM6)
72sa 30 dk
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM6)
55min
Bezalkoholowy świąteczny poncz
10 Min
Paleo nachos
45 Min
Pasta marchewkowa
15 Min
Papryka po chorwacku (TM6)
35 Min