Wersje kompatybilne
Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM6)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g dyni piżmowej, Ø 4-5 cm, pokrojonej na kawałki, (patrz wskazówka)
- 30 g orzechów włoskich, łuskanych
-
250
g bulwy kopru włoskiego, pokrojonej na kawałki
lub 250 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki - 1 ząbek czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 300 g białej kiełbasy, surowej, wyciśniętej z osłonek, pokrojonej na kawałki
- 150 g wody
- ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1
łyżeczka koncentrat bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 150 g sera gorgonzola, łagodnego, pokrojonego na kawałki
- natka pietruszki, świeża, tylko liście, posiekana, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2354.3 kJ / 562.7 kcal
- Białko
- 23.3 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 1317.3 mg
Alternatywne przepisy
Fantazje drożdżowe
45 min
Thermomix® Party- Przepis 6
45 min
Thermomix® Party
1h 30min
Spaghetti z cukinii z warzywnym sosem pomidorowym (TM6)
30 min
Zupa krem z pomidorów; Kurczak z warzywnym ryżem
55 Min
Pikantne zakręcone ziemniaki na patyku (TM6)
10 min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM6)
40 min
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM6)
30 min
Talerz krojonych owoców z cytrynowo-miodowym dressingiem (TM6)
15 menit
Thermomix® Party - Przepis 2
1h 5min
Thermomix® Party - Przepis 5
10 min
Thermomix® Party - Przepis 1
5 menit