
Urządzenia i Akcesoria
Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM6)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
dyni piżmowej Ø 4-5 cm, pokrojonej na kawałki, (patrz wskazówka)700 g
-
orzechów włoskich, łuskanych30 g
-
bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki250 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek30 g
-
białej kiełbasy, surowej wyciśniętej z osłonek, pokrojonej na kawałki300 g
-
wody150 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
koncentrat bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
sera gorgonzola, łagodnego pokrojonego na kawałki150 g
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
562.7 kcal /
2354.3 kJ
Białko
23.3 g
Tłuszcz
42 g
Węglowodany
28 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
14.4 g
Sód
1317.3 mg