Urządzenia i Akcesoria
Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM6, TM7)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
700 g dyni piżmowej Ø 4-5 cm, pokrojonej na kawałki, (patrz wskazówka)
-
30 g orzechów włoskich, łuskanych
-
250 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki250 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
300 g białej kiełbasy, surowej wyciśniętej z osłonek, pokrojonej na kawałki
-
150 g wody
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentrat bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
150 g sera gorgonzola, łagodnego pokrojonego na kawałki
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1317.3 mg
Białko
23.3 g
Kalorie
2354.3 kJ /
562.7 kcal
Tłuszcz
42 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
14.4 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM5)
30 min
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM6, TM7)
30 min
Chłodnik z rzodkiewką i kalarepą
10 min
Chłodnik arbuzowy
1 godz. 15 min
Placki ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
55 min
Napar ze skórki pomarańczowej i cytrynowej
25 min
Galaretki z owocami
1 godz. 35 min
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM6, TM7)
15 min
Mini zielone shakshuki
45 min
Zupa krem z zielonej sałaty
20 min
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM6, TM7)
15 min
Chałka z waniliową kruszonką
1 godz. 5 min