Urządzenia i Akcesoria
Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM6, TM7)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
700 g dyni piżmowej Ø 4-5 cm, pokrojonej na kawałki, (patrz wskazówka)
-
30 g orzechów włoskich, łuskanych
-
250 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki250 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
300 g białej kiełbasy, surowej wyciśniętej z osłonek, pokrojonej na kawałki
-
150 g wody
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentrat bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
150 g sera gorgonzola, łagodnego pokrojonego na kawałki
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1317.3 mg
Białko
23.3 g
Kalorie
2354.3 kJ /
562.7 kcal
Tłuszcz
42 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
14.4 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Fantazje drożdżowe
45 min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM5)
45 min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6, TM7)
45 min
„Risotto” z pestek słonecznika z czosnkiem niedźwiedzim
13 godz. 40 min
Spaghetti z cukinii z warzywnym sosem pomidorowym (TM6, TM7)
30 min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6, TM7)
40 min
Sałatka grecka ze spiralizowanym ogórkiem (TM7, TM6, TM5)
25 min