Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM6)

Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM6)

3.3 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • dyni piżmowej Ø 4-5 cm, pokrojonej na kawałki, (patrz wskazówka)
    700 g
  • orzechów włoskich, łuskanych
    30 g
  • bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki
    250 g
    250 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • białej kiełbasy, surowej wyciśniętej z osłonek, pokrojonej na kawałki
    300 g
  • wody
    150 g
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • koncentrat bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • sera gorgonzola, łagodnego pokrojonego na kawałki
    150 g
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 562.7 kcal / 2354.3 kJ
Białko 23.3 g
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 14.4 g
Sód 1317.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...