Urządzenia i Akcesoria
Spiralizowane suszone jabłka z czekoladą (TM6, TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz. 15 min
20 sztuk
Składniki
-
60 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1000 g wody
-
800 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
75 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
4.9 mg
Białko
0.6 g
Kalorie
269 kJ /
64.3 kcal
Tłuszcz
3.6 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
8.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
10 min
Makaron ryżowy z lekkim sosem dyniowym i tofu
40 min
Greckie pączki (Loukoumades)
1 godz. 30 min
Cynamonki na parze
50 min
Drink Miami Vice
15 min
Wegetariańska duszona młoda kapusta
35 min
Frappe (zbożowa kawa mrożona)
10 min
Koktajl tropikalna Mimosa
5 min
Kakaowy koktajl z nasionami konopi
10 min
Włoskie kluski z ricotty (gnudi)
1 godz. 45 min
Sos jajeczny à la majonez
25 min
Makaron ryżowy z krewetkami w sosie kokosowym
25 min