Urządzenia i Akcesoria
Spiralizowane suszone jabłka z czekoladą (TM6, TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz. 15 min
20 sztuk
Składniki
-
60 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1000 g wody
-
800 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
75 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
4.9 mg
Białko
0.6 g
Kalorie
269 kJ /
64.3 kcal
Tłuszcz
3.6 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
8.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Arbuz w czekoladzie na patyku
1 godz.
Wielkanocne babeczki „zajączki”
1 godz. 45 min
Krem pistacjowy
40 min
Spiralizowane suszone jabłka z czekoladą (TM5)
6 godz. 15 min
Lody waniliowe z oliwą, solą i czerwonym pieprzem
12 godz.
Torcik lodowy Gemma z jagodami i mascarpone
31 godz.
Sernik z Varomy z duszonymi śliwkami
2 godz. 30 min
Sushi kalifornijskie (California uramaki)
1 godz. 15 min
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM6, TM7)
30 min
Krem pistacjowo-czekoladowy
40 min
Makaroniki truskawkowe
2 godz. 30 min
Dubajska czekolada
1 godz. 20 min