
Urządzenia i Akcesoria
Pizza z warzywami (TM6)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Ciasto
-
wody w temp. pokojowej220 g
-
cukru1 łyżeczka
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750400 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia30 g
-
soli1 łyżeczka
Dodatki
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4-5 kawałków½
-
żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4-5 kawałków½
-
pieczarek bez nóżek6
-
czerwona cebula mała, przekrojona pionowo na pół1
-
cukinii małej, nieobranej, z odciętymi końcówkami, w razie potrzeby przekrojonej wzdłuż na pół½
-
krojonych pomidorów, z puszki (ok. 200 g)½ puszki
-
mozzarelli, tartej (150-250 g, patrz wskazówka)1 opakowanie
-
sól do oprószenia
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
595.8 kcal /
2496.5 kJ
Białko
23.8 g
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
74.3 g
Błonnik
8.2 g
Tłuszcz nasycony
8.5 g
Sód
696.5 mg