Carpaccio z buraków z cukinią (TM6)

Carpaccio z buraków z cukinią (TM6)

4.6 18 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje

Składniki

  • czerwonych buraków małych, obranych (patrz wskazówka)
    300 g
  • cukinii pokrojonej na 5 cm kawałki
    250 g
  • sera mozzarella di Bufala (ok. 250 g), odsączona (patrz wariant)
    1 kulka
  • oliwa z oliwek do skropienia
  • bazylia, świeża tylko liście
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, świeżo mielony do smaku

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 230.4 kcal / 963.9 kJ
Białko 15.8 g
Tłuszcz 14.4 g
Węglowodany 10.5 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Sód 455.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...