Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g czerwonych buraków, małych, obranych (patrz wskazówka)
- 250 g cukinii, pokrojonej na 5 cm kawałki
- 1 kulka sera mozzarella di Bufala (ok. 250 g), odsączona (patrz wariant)
- oliwa z oliwek, do skropienia
- bazylia, świeża, tylko liście
- sól, do smaku
- pieprz czarny, świeżo mielony, do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 963.9 kJ / 230.4 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 455.4 mg
Alternatywne przepisy
Talerz krojonych owoców z cytrynowo-miodowym dressingiem (TM6)
15 Min
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM6)
15 Min
Ananasowe carpaccio z różowym sorbetem (TM6)
20 Min
Świąteczna przystawka w kształcie choinki
1 godz.
Sałatka z marchewki i jabłek z serem feta i orzechami (TM6)
15 Min
Chipsy z krojonych warzyw (TM6)
1 godz. 45 min
Azjatycka surówka z krojonych warzyw (TM6)
15 Min
Mizeria z grubo krojonych ogórków (TM6)
10 Min
Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min
Mizeria z cienko krojonych ogórków (TM6)
10 Min
Coleslaw z tartych i krojonych warzyw (TM6)
10 Min
Surówka z tartej marchewki z jabłkiem (TM6)
5 Min