
Urządzenia i Akcesoria
Carpaccio z buraków z cukinią (TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
czerwonych buraków małych, obranych (patrz wskazówka)300 g
-
cukinii pokrojonej na 5 cm kawałki250 g
-
sera mozzarella di Bufala (ok. 250 g), odsączona (patrz wariant)1 kulka
-
oliwa z oliwek do skropienia
-
bazylia, świeża tylko liście
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, świeżo mielony do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
230.4 kcal /
963.9 kJ
Białko
15.8 g
Tłuszcz
14.4 g
Węglowodany
10.5 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Sód
455.4 mg