Urządzenia i Akcesoria
Kolorowe wrapy z krojonymi warzywami (TM7, TM6, TM5)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 35 min
6 sztuk
Składniki
-
80 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4-5 kawałków
-
100 g żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4-5 kawałków
-
100 g rzodkiewek (6 szt.)
-
100 g czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
75 g liści szpinaku baby, świeżych
-
300 g szynki drobiowej pokrojonej w plastry
-
60 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych (ok. 6 szt.)
-
30 g cebuli
-
1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
-
300 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
6 tortilli pszennych kolorowych, np. zielonych, czerwonych, żółtych
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
831.2 mg
Białko
18.8 g
Kalorie
2001.8 kJ /
478.4 kcal
Tłuszcz
28.9 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
12.5 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)
35 min
Wrapy warzywne z ciecierzycą i guacamole
30 min
Makaron shirataki (konjac) z kurczakiem w sosie orzechowym
25 min
Arbuz w czekoladzie na patyku
1 godz.
Wrapy z pastą z groszku i fety i pomidorkami
10 min
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM6, TM7)
45 min
Spaghetti z cukinii w śmietanowym sosie z boczkiem (TM6, TM7)
40 min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6, TM7)
45 min
Zimowa pizza bianca
1 godz. 25 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Soczewicówka
50 min
Matcha bubble tea z mango
55 min