
Urządzenia i Akcesoria
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM6)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
200 g mąki pszennej
-
30 - 50 g cukru
-
15 g świeżych drożdży pokruszonych
-
1 jajko
-
250 g mleka
-
1 szczyptę soli
-
2 jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki
-
olej dodatkowa porcja do smażenia
-
owoce jagodowe, świeże do podania
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
337 kcal /
1410 kJ
Białko
10.6 g
Tłuszcz
4.2 g
Węglowodany
65.5 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
89.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1 godz. 55 min
Buchty z powidłami śliwkowymi
2 godz. 30 min
Austriackie placuszki Funkaküachle
1 godz. 40 min
Szarlotka „królewskie góry” (z połówkami jabłek)
1 godz. 45 min
Placki z tartych ziemniaków (TM6)
45 min
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM5)
1 godz.
Małpi chlebek
3 godz.
Chałka z waniliową kruszonką
1 godz. 5 min
Spaghetti z kurczakiem w kremowym sosie brokułowym
35 min
Gofry klasyczne
35 min
Racuchy na maślance
30 min
Waniliowe pierogi leniwe z sosem owocowym
1 godz.