Urządzenia i Akcesoria
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM6, TM7)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
200 g mąki pszennej
-
30 - 50 g cukru
-
15 g świeżych drożdży pokruszonych
-
1 jajko
-
250 g mleka
-
1 szczyptę soli
-
2 jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki
-
olej dodatkowa porcja do smażenia
-
owoce jagodowe, świeże do podania
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
89.5 mg
Białko
10.6 g
Kalorie
1410 kJ /
337 kcal
Tłuszcz
4.2 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
65.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Szarlotka tatrzańska (TM6, TM7)
2 godz.
Surówka z tartej marchewki z jabłkiem (TM6, TM7)
5 min
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM6, TM7)
50 min
Pizza z warzywami (TM6, TM7)
1 godz. 20 min
Placki z tartych ziemniaków (TM6, TM7)
45 min
Szarlotka tatrzańska (TM5)
2 godz.
Zupa z cukinią i koperkiem; Gulasz z indyka z maślankowymi knedlami
1 godz. 40 min
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM5)
1 godz.
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM5)
50 min
Szarlotka „królewskie góry” (z połówkami jabłek)
1 godz. 45 min
Bułeczki drożdżowe z kruszonką
2 godz. 15 min
Racuchy na maślance
30 min