Urządzenia i Akcesoria
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Makaron z batatów
-
1000 g batatów podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
Sos do pad thai
-
500 g wody
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na 2 mm plastry
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
2 łyżeczki skórki z limonki ekologicznej, bez białych błonek
-
10 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej w plastry
-
5 - 10 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem, tylko liście5 - 10 g kolendry, świeżej tylko liście
-
60 g cebuli szalotki
-
40 - 50 g soku z limonek, świeżo wyciśniętego
-
40 g sosu sojowego
-
50 g oleju sezamowego50 g oleju arachidowego
-
150 g orzeszków ziemnych, prażonych bez tłuszczu, solonych
Krem z resztek batatów
-
50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
90 g orzeszków ziemnych, prażonych bez tłuszczu, solonych
-
15 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
40 g oleju sezamowego40 g oleju arachidowego
Wykończenie
-
1 awokado dojrzałe, pokrojone w plastry
-
papryczka chili, świeża pokrojona w plastry, do dekoracji
-
kolendra, świeża tylko liście, posiekana, do dekoracji
-
orzeszki ziemne prażone bez tłuszczu, solone do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
946.7 mg
Białko
21.8 g
Kalorie
3720.4 kJ /
889.2 kcal
Tłuszcz
60.5 g
Błonnik
18 g
Tłuszcz nasycony
9.5 g
Węglowodany
76.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Klopsiki z ciecierzycy w sosie pomidorowo-paprykowym z kaszą kuskus i pieczonymi warzywami (TM5)
25 min
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM5)
25 min
Tofu tikka masala
55 min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM5)
45 min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM5)
45 min
Tempeh teriyaki z warzywami i ryżem
40 min
„Serowa” zapiekanka makaronowa z wegańskimi klopsikami
1 godz. 30 min
Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM6, TM7)
1 godz. 10 min
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM5)
35 min
Pieczone falafele i sos jogurtowy z koperkiem
14 godz. 20 min
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 min
Dynia faszerowana komosą ryżową (quinoa)
1 godz.