
Urządzenia i Akcesoria
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM6)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Makaron z batatów
-
batatów podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)1000 g
Sos do pad thai
-
wody500 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na 2 mm plastry10 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
skórki z limonki ekologicznej, bez białych błonek2 łyżeczki
-
papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej w plastry10 g
-
kolendry, świeżej tylko liście5 - 10 g
-
cebuli szalotki60 g
-
soku z limonek, świeżo wyciśniętego40 - 50 g
-
sosu sojowego40 g
-
oleju arachidowego50 g
-
orzeszków ziemnych prażonych bez tłuszczu, solonych150 g
Krem z resztek batatów
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół50 g
-
ząbek czosnku1
-
orzeszków ziemnych prażonych bez tłuszczu, solonych90 g
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego15 g
-
oleju arachidowego40 g
Wykończenie
-
awokado dojrzałe, pokrojone w plastry1
-
papryczka chili, świeża pokrojona w plastry, do dekoracji
-
kolendra, świeża tylko liście, posiekana, do dekoracji
-
orzeszki ziemne prażone bez tłuszczu, solone do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
889.2 kcal /
3720.4 kJ
Białko
21.8 g
Tłuszcz
60.5 g
Węglowodany
76.6 g
Błonnik
18 g
Tłuszcz nasycony
9.5 g
Sód
946.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM5)
30 min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM5)
45 min
Pikantne zakręcone ziemniaki na patyku (TM6)
10 min
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM5)
1 godz.
Tarta z różami z jabłek (TM6)
2 godz. 50 min
Słodka musztarda morelowa
55 min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6)
45 min
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM6)
25 min
Pesto pistacjowe
10 min
Aromatyczne biryani z soczewicą
40 min
Zakręcone frytki z sosem czosnkowym (TM6)
45 min
Miso carbonara z makaronem udon
30 min