To wszechstronne akcesorium, które umożliwia 6 sposobów cięcia warzyw i owoców. Krój w plastry, trzyj w paski lub spiralizuj na wstążki w dwóch grubościach, aby dodać różnorodność i elegancję do swoich posiłków.
Nakładka krojąca Thermomix® 2.0 ze spiralizerem składa się z następujących elementów:
1. Nakładka krojąca Thermomix®: jest wyposażona w tarczę tnącą 4 w 1, dzięki której możesz kroić i trzeć składniki na różne grubości, co pozwala na przygotowanie np. znakomitego carpaccio lub pasków warzyw i owoców jako bazy do surówek oraz przepisów na ciepło. W zależności od potrzeb, z nakładką krojącą możesz uzyskać: cienkie plastry (1–2 mm), grube plastry (4–5 mm), cienkie paski (2 mm) oraz grube paski (4 mm).
2. Spiralizer Thermomix®: to dodatkowe akcesorium uzupełniające nakładkę krojącą Thermomix® jest wyposażone w dwa ostrza, które umożliwiają spiralizowanie na grube i cienkie wstążki. Dzięki niemu łatwo przygotujesz np. spaghetti z batatów, tagliatelle z cukinii oraz wiele innych znakomitych dań.
Wskazówki dotyczące krojenia i tarcia Wskazówki dotyczące spiralizowania
Dodatkowo, aby w pełni wykorzystać możliwości akcesorium, używaj trybów krojenia, tarcia i spiralizowania, dostępnych w urządzeniu Thermomix® TM6.