
Urządzenia i Akcesoria
Zakręcone frytki z sosem czosnkowym (TM5)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
800 g ziemniaków podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
zimna woda do zalania ziemniaków
-
½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
1 łyżeczka natki pietruszki, suszonej
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
1 łyżeczka soli
-
1 ząbek czosnku
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
150 g jogurtu naturalnego
-
20 g majonezu
-
20 g ketchupu
-
olej do głębokiego smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
149.4 kcal /
625 kJ
Białko
3.8 g
Tłuszcz
3.6 g
Węglowodany
26.3 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
459 mg