
Urządzenia i Akcesoria
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
8 kromek
Składniki
Cukinia
-
500 g cukinii z odciętymi końcówkami, mieszczącej się w szerokiej części podajnika lub przekrojonej wzdłuż na pół
-
5 g liści bazylii, świeżych
-
30 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
40 g oleju z zalewy z suszonych pomidorów
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Ubijana feta
-
200 g sera feta pokrojonego na kawałki
-
150 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
1 łyżka oliwy z oliwek
-
2 łyżeczki soku z cytryny
-
2 łyżeczki miodu płynnego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wykończenie
-
8 kromek chleba
-
5 suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych na kawałki
-
oliwa z oliwek do posmarowania
-
bazylia, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
298.3 kcal /
1247.9 kJ
Białko
9.3 g
Tłuszcz
19.5 g
Węglowodany
23 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
8.6 g
Sód
541.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM5)
30 min
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM6)
1 godz.
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM6)
35 min
Gruszki pod kruszonką
35 min
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM5)
20 min
Grissini na trzy sposoby
1 godz. 40 min
Zupa z pierożkami gyoza
25 min
Kremowy dip z fety
5 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
25 min
Twarożek ziołowy
10 min
Waniliowe pierogi leniwe z sosem owocowym
1 godz.
Zupa krem z pomidorów z burratą (low carb)
20 min