
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1100 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
- 10 - 15 g oleju
- 150 g kostek boczku (patrz wariant)
- 4 - 8 łyżek masła klarowanego
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2367.2 kJ / 565.8 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 49.1 g
- Tłuszcz
- 37.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.1 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 846.7 mg
Alternatywne przepisy
Kanapki z rumienionymi warzywami i krewetkami
40min
Karmelizowany boczek, kasza bulgur i warzywa gotowane na parze
2h
Ananasowe carpaccio z różowym sorbetem (TM5)
20min
Chipsy z krojonych warzyw (TM6)
1 Std. 45 Min
Mrożony deser z krojonymi truskawkami (TM6)
6h 10 min
Rösti (TM5)
40min
Policzki wołowe z purée z selera i warzywami w kremowym sosie
7h 30min
Pieczywo maca
50min
Turbot w szampańskim sosie
40min
Parmigiana (zapiekanka) z cukinii i ziemniaków (TM6)
1u. 15min
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM6)
1h 10min
Gratin z ziemniaków (TM6)
50min