
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1100 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
- 10 - 15 g oleju
- 150 g kostek boczku (patrz wariant)
- 4 - 8 łyżek masła klarowanego
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2367.2 kJ / 565.8 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 49.1 g
- Tłuszcz
- 37.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.1 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 846.7 mg
Alternatywne przepisy
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6)
1hod. 15min
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM6)
40 Min
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM6)
55 Min
Placki z tartych ziemniaków (TM6)
45 min
Gratin z ziemniaków (TM6)
50 min
Rösti (TM5)
40 Min
Gratin z ziemniaków (TM5)
50 min
Ziołowy ryż z pieczarkami
1 Std.
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6)
45 min
Pieczone gniecione ziemniaki z solą rozmarynową
1 Std. 30 Min
Purée ziemniaczane (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 min.
Jajka po turecku - Cilbir (z osłoną noża miksującego)
35 min.