
Urządzenia i Akcesoria
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
100 - 150 g białej cebuli przekrojonej na pół
-
100 - 150 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
250 g mąki pszennej
-
140 g wody
-
30 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka soli
-
4 łyżki śmietany, 18% tłuszczu (ok. 100 g)
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
szczypiorek, świeży posiekany, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
348.7 kcal /
1459.1 kJ
Białko
7.6 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
54.2 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Sód
597.5 mg