Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 150 g białej cebuli, przekrojonej na pół
- 100 - 150 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
- 250 g mąki pszennej
- 140 g wody
- 30 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soli
- 4 łyżki śmietany, 18% tłuszczu (ok. 100 g)
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- szczypiorek, świeży, posiekany, do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1459.1 kJ / 348.7 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 54.2 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 597.5 mg
Alternatywne przepisy
Greckie klopsiki (Kefthedes)
1h 30min
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM6)
1h
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)
2 Std. 45 Min
Kotleciki z czerstwego chleba z serem i ziołami
35 Min
Gratin z ziemniaków (TM5)
50min
Tarta ratatouille (TM5)
1h 30min
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50min
Focaccia z cebulą
2h 20min
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30min
Zapiekanka ziemniaczana
40min
Turecki płaski chleb
2h
Podpłomyk z szynką (Flammkuchen)
1h 15 min