Urządzenia i Akcesoria
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
100 - 150 g białej cebuli przekrojonej na pół
-
100 - 150 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
250 g mąki pszennej
-
140 g wody
-
30 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka soli
-
4 łyżki śmietany, 18% tłuszczu (ok. 100 g)
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
szczypiorek, świeży posiekany, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
597.5 mg
Białko
7.6 g
Kalorie
1459.1 kJ /
348.7 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
54.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Placek czosnkowo-serowy
2 godz.
Podpłomyk z szynką (Flammkuchen)
1 godz. 15 min
Focaccia ziemniaczana z szynką i serem
2 godz. 50 min
Gratin z ziemniaków (TM5)
50 min
Nachos zapiekane z warzywami i serem
1 godz. 30 min
Ketchup z dojrzałych bananów
40 min
Podpłomyki w libańskim stylu
2 godz. 20 min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 godz. 30 min
Placek nadziewany mozzarellą
1 godz. 5 min
Kotleciki z czerstwego chleba z serem i ziołami
35 min
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30 min
Langosze
1 godz. 30 min