
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 150 g białej cebuli, przekrojonej na pół
- 100 - 150 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
- 250 g mąki pszennej
- 140 g wody
- 30 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soli
- 4 łyżki śmietany, 18% tłuszczu (ok. 100 g)
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- szczypiorek, świeży, posiekany, do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1459.1 kJ / 348.7 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 54.2 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 597.5 mg
Alternatywne przepisy
Kotleciki z czerstwego chleba z serem i ziołami
35 min
Zapiekanka ziemniaczana
40min
Parmigiana (zapiekanka) z cukinii i ziemniaków (TM6)
1h 15min
Kąski serowo-brokułowe
55 min
Lasagne z czerstwego chleba
1h 45min
Tarta z kiszoną kapustą i kaszanką, dip majonezowo-musztardowy
1h 55min
Rösti (TM6)
40min
Gratin z ziemniaków i selera
1h 10min
Pomidorowe kulki ryżowe
40min
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM6)
1 godz.
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)
2 Std. 45 Min
Kotlety z czerstwego chleba z papryką
30 min