Urządzenia i Akcesoria
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
100 - 150 g białej cebuli przekrojonej na pół
-
100 - 150 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
250 g mąki pszennej
-
140 g wody
-
30 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka soli
-
4 łyżki śmietany, 18% tłuszczu (ok. 100 g)
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
szczypiorek, świeży posiekany, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
597.5 mg
Białko
7.6 g
Kalorie
1459.1 kJ /
348.7 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
54.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cukiniowe kąski z parmezanem
40 min
Rösti (TM6, TM7)
40 min
Czarna focaccia
2 godz. 40 min
Focaccia ziemniaczana z szynką i serem
2 godz. 50 min
Kotlety z czerstwego chleba z papryką
30 min
Zupa krem z rzodkiewek; Quiche z liści rzodkiewek
1 godz. 10 min
Mini ptysie serowe (Gougères)
1 godz.
Verrines z rzodkiewki i koziego sera
3 godz. 20 min
Chlebki z grilla
1 godz. 35 min
Kluski z czerstwych bułek
35 min
Kotleciki z czerstwego chleba z serem i ziołami
35 min
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30 min