Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g mąki pszennej
- 30 - 50 g cukru
- 15 g świeżych drożdży, pokruszonych
- 1 jajko
- 250 g mleka
- 1 szczyptę soli
- 2 jabłka, bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki
- olej, dodatkowa porcja do smażenia
- owoce jagodowe, świeże, do podania
- cukier puder, do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1410 kJ / 337 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 65.5 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 89.5 mg
Alternatywne przepisy
Buchty z powidłami śliwkowymi
2h 30 min
Pieczony naleśnik z owocami i jogurtem (Dutch Baby)
35 Min
Szarlotka „królewskie góry” (z połówkami jabłek)
1h 45min
Placki z tartych ziemniaków (TM5)
45min
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM5)
1h
Zupa koperkowa z pulpecikami; Racuchy budyniowe z owocami
1h
Chleb zawijany ze słodkim nadzieniem
1h 50 min
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1j 55 menit
Racuchy na maślance
30min
Retro pizza na grubym cieście (TM5)
1h 45min
Retro pizza na grubym cieście (TM6)
1h 45min
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 Std. 10 Min