Urządzenia i Akcesoria
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Makaron z batatów
-
1000 g batatów podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
Sos do pad thai
-
500 g wody
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na 2 mm plastry
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
2 łyżeczki skórki z limonki ekologicznej, bez białych błonek
-
10 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej w plastry
-
5 - 10 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem, tylko liście5 - 10 g kolendry, świeżej tylko liście
-
60 g cebuli szalotki
-
40 - 50 g soku z limonek, świeżo wyciśniętego
-
40 g sosu sojowego
-
50 g oleju sezamowego50 g oleju arachidowego
-
150 g orzeszków ziemnych, prażonych bez tłuszczu, solonych
Krem z resztek batatów
-
50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
90 g orzeszków ziemnych, prażonych bez tłuszczu, solonych
-
15 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
40 g oleju sezamowego40 g oleju arachidowego
Wykończenie
-
1 awokado dojrzałe, pokrojone w plastry
-
papryczka chili, świeża pokrojona w plastry, do dekoracji
-
kolendra, świeża tylko liście, posiekana, do dekoracji
-
orzeszki ziemne prażone bez tłuszczu, solone do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
946.7 mg
Białko
21.8 g
Kalorie
3720.4 kJ /
889.2 kcal
Tłuszcz
60.5 g
Błonnik
18 g
Tłuszcz nasycony
9.5 g
Węglowodany
76.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegańskie zielone curry z tofu
25 min
Placki warzywne z awokado, tuńczykiem i jajkami (TM7, TM6)
40 min
Sałatka z nektarynką i malinowym dressingiem (TM5)
25 min
Tofu tikka masala
55 min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM5)
45 min
Wieżyczki z czarnego ryżu
55 min
Tarta z różami z jabłek (TM5)
2 godz. 50 min
Tarta z różami z jabłek (TM7, TM6)
2 godz. 50 min
Proteinowy bowl z falafelami i granatem
2 godz. 35 min
Ziemniaki księżnej z marchewką i groszkiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 15 min
Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku
30 min
Wrapy z hummusem i warzywami
1 godz.