Carpaccio z buraków z cukinią (TM6)
TM6

Carpaccio z buraków z cukinią (TM6)

4.5 (16 ocen)

Składniki

  • 300 g czerwonych buraków, małych, obranych (patrz wskazówka)
  • 250 g cukinii, pokrojonej na 5 cm kawałki
  • 1 kulka sera mozzarella di Bufala (ok. 250 g), odsączona (patrz wariant)
  • oliwa z oliwek, do skropienia
  • bazylia, świeża, tylko liście
  • sól, do smaku
  • pieprz czarny, świeżo mielony, do smaku

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
963.9 kJ / 230.4 kcal
Białko
15.8 g
Węglowodany
10.5 g
Tłuszcz
14.4 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Błonnik
2.7 g
Sód
455.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy