Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g czerwonych buraków, małych, obranych (patrz wskazówka)
- 250 g cukinii, pokrojonej na 5 cm kawałki
- 1 kulka sera mozzarella di Bufala (ok. 250 g), odsączona (patrz wariant)
- oliwa z oliwek, do skropienia
- bazylia, świeża, tylko liście
- sól, do smaku
- pieprz czarny, świeżo mielony, do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 963.9 kJ / 230.4 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 455.4 mg
Alternatywne przepisy
Coleslaw z tartych i krojonych warzyw (TM6)
10min
Fantazje drożdżowe
45min
Rösti z warzyw korzeniowych (TM6)
50min
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM5)
30min
Sałatka ziemniaczana z ziołowym sosem winegret (TM6)
45min
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM5)
15min
Thermomix® Party
1 godz. 30 min
Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM6)
25 min
Talerz krojonych owoców z cytrynowo-miodowym dressingiem (TM6)
15min
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM6)
15min
Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min
Orzechy laskowe w czekoladzie i wiórkach kokosowych
1h 10min