
Urządzenia i Akcesoria
Carpaccio z buraków z cukinią (TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
czerwonych buraków małych, obranych (patrz wskazówka)300 g
-
cukinii pokrojonej na 5 cm kawałki250 g
-
sera mozzarella di Bufala (ok. 250 g), odsączona (patrz wariant)1 kulka
-
oliwa z oliwek do skropienia
-
bazylia, świeża tylko liście
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, świeżo mielony do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
230.4 kcal /
963.9 kJ
Białko
15.8 g
Tłuszcz
14.4 g
Węglowodany
10.5 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Sód
455.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM6)
25 min
Tortille z warzywami (TM6)
20 min
Chipsy z krojonych warzyw (TM6)
1 godz. 45 min
Surówka z tartej marchewki z jabłkiem (TM6)
5 min
Talerz krojonych owoców z cytrynowo-miodowym dressingiem (TM6)
15 min
Ananasowe carpaccio z różowym sorbetem (TM6)
20 min
Coleslaw z tartych i krojonych warzyw (TM6)
10 min
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM5)
15 min
Carpaccio z buraków z cukinią (TM5)
15 min
Sałatka z marchewki i jabłek z serem feta i orzechami (TM6)
15 min
Fantazje drożdżowe
45 min
Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min