Urządzenia i Akcesoria
Carpaccio z buraków z cukinią (TM6, TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
300 g czerwonych buraków małych, obranych (patrz wskazówka)
-
250 g cukinii pokrojonej na 5 cm kawałki
-
1 kulka sera mozzarella di Bufala (ok. 250 g), odsączona (patrz wariant)
-
oliwa z oliwek do skropienia
-
bazylia, świeża tylko liście
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, świeżo mielony do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
455.4 mg
Białko
15.8 g
Kalorie
963.9 kJ /
230.4 kcal
Tłuszcz
14.4 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Węglowodany
10.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Brokułowa sałatka z jajkiem
30 min
Jajka faszerowane à la caprese
35 min
Sałatka z rumienionymi szparagami
20 min
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM6, TM7)
20 min
Chipsy z krojonych warzyw (TM6)
1 godz. 45 min
Marchewkowe nachos z guacamole (TM6, TM7)
1 godz. 10 min
Talerz krojonych owoców z cytrynowo-miodowym dressingiem (TM6, TM7)
15 min
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM6, TM7)
15 min
Coleslaw z tartych i krojonych warzyw (TM6, TM7)
10 min
Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min
Sałatka z burakami i gruszką
25 min
Sałatka z buraków z pomarańczowym winegretem
50 min