Urządzenia i Akcesoria
Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM6, TM7)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
100 g czerwonego buraka podłużnego, Ø 4-5 cm (patrz wskazówka)
-
150 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
100 g marchewki Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
100 g batata podłużnego, Ø 4-5 cm, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
120 g sera feta, pokrojonego w 1 cm kostkę120 g sera halloumi pokrojonego w 1 cm kostkę
-
100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu100 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu (patrz wskazówka)
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych
-
35 g oliwy z oliwek
-
2 ząbki czosnku
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm paski
-
220 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
125 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
636.3 mg
Białko
14.2 g
Kalorie
2298.5 kJ /
549.4 kcal
Tłuszcz
28.9 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Węglowodany
59.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
1 Std.
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM5)
20 Min
Mini babki drożdżowe imbirowo-wiśniowe (mini panettones)
5 Std.
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM6, TM7)
1 Std.
Makaron z cukinii z sosem cytrynowym
15 Min
Włoskie kluski z ricotty (gnudi)
1 Std. 45 Min
Jajka po szkocku w falafelach z sosem jogurtowym
50 Min
Zupa krem z żółtych warzyw, kurczak z ziemniakami na Varomie i czekoladowe fondanty
1 Std. 20 Min
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM6, TM7)
30 Min
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 Min
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM6, TM7)
1 Std. 20 Min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 Min