
Urządzenia i Akcesoria
Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM6)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
100 g czerwonego buraka podłużnego, Ø 4-5 cm (patrz wskazówka)
-
150 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
100 g marchewki Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
100 g batata podłużnego, Ø 4-5 cm, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
120 g sera halloumi pokrojonego w 1 cm kostkę
-
100 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu (patrz wskazówka)
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych
-
35 g oliwy z oliwek
-
2 ząbki czosnku
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm paski
-
220 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
125 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta cukru
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
549.4 kcal /
2298.5 kJ
Białko
14.2 g
Tłuszcz
28.9 g
Węglowodany
59.4 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Sód
636.3 mg