Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM6)

Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM6)

4.0 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g czerwonego buraka podłużnego, Ø 4-5 cm (patrz wskazówka)
  • 150 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 100 g marchewki Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 100 g batata podłużnego, Ø 4-5 cm, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
  • 120 g sera halloumi pokrojonego w 1 cm kostkę
    120 g sera feta, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 100 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu (patrz wskazówka)
    100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 50 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 35 g oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm paski
  • 220 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 125 g wody
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta cukru

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 549.4 kcal / 2298.5 kJ
Białko 14.2 g
Tłuszcz 28.9 g
Węglowodany 59.4 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 9.6 g
Sód 636.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...