Urządzenia i Akcesoria
Ananasowe carpaccio z różowym sorbetem (TM6, TM7)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
8 porcji
Składniki
Różowy sorbet
-
150 g cukru
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
75 g banana, dojrzałego pokrojonego na kawałki
-
500 g truskawek, mrożonych (patrz wskazówka)
Ananasowe carpaccio
-
1 ananas, świeży obrany, bez twardych części, pokrojony na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2.7 mg
Białko
0.9 g
Kalorie
667.9 kJ /
159.6 kcal
Tłuszcz
0.2 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
41.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Fantazje drożdżowe
45 min
Rabarbarowa lemoniada do słoja
35 min
Lody miso z kawiorem
13 godz.
Czekoladowa kawa mrożona
10 min
Letni poncz z Prosecco
1 godz. 25 min
Carpaccio z buraków z cukinią (TM6, TM7)
15 min
Wytrawne ciasteczka taralli na oliwie
1 godz.
Wino musujące z sorbetem malinowym
55 min
Herbata ziołowa i cynamonowe sucharki
2 godz. 30 min
Lemoniada cytrusowo-miętowa
5 min
Czekoladki (Thermomix® Nester)
30 min
Napój cytrusowo-miętowy
10 min