
Urządzenia i Akcesoria
Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM6)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
700 g dyni piżmowej Ø 4-5 cm, pokrojonej na kawałki, (patrz wskazówka)
-
30 g orzechów włoskich, łuskanych
-
250 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
300 g białej kiełbasy, surowej wyciśniętej z osłonek, pokrojonej na kawałki
-
150 g wody
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka koncentrat bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
150 g sera gorgonzola, łagodnego pokrojonego na kawałki
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
562.7 kcal /
2354.3 kJ
Białko
23.3 g
Tłuszcz
42 g
Węglowodany
28 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
14.4 g
Sód
1317.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM5)
30 min
Spaghetti z cukinii z warzywnym sosem pomidorowym (TM5)
30 min
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM6)
30 min
Spaghetti z cukinii w śmietanowym sosie z boczkiem (TM6)
40 min
Thermomix® Party- Przepis 6
45 min
Thermomix® Party
1 godz. 30 min
„Risotto” z pestek słonecznika z czosnkiem niedźwiedzim
13 godz. 40 min
Spaghetti z cukinii z warzywnym sosem pomidorowym (TM6)
30 min
Fantazje drożdżowe
45 min
Thermomix® Party - Przepis 5
10 min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM6)
40 min
Kurczak w sosie orzechowym z makaronem
40 min