Odkryj pyszne przepisy na dania wolno i delikatnie gotowane do perfekcji. Od rozpływającego się w ustach mięsa po soczyste i delikatne owoce i warzywa – wszystko doskonale przyrządzone w urządzeniu Thermomix® TM6 dzięki trybowi Wolnego gotowania .
Cierpliwość i pasja sprawiają, że składniki stają się czymś więcej niż tylko potrawą – powstaje doskonale przygotowane dzieło pełne smaku. Nie zapomnij założyć osłony noża miksującego przed użyciem trybu Wolnego Gotowania , aby w pełni wykorzystać precyzyjne ustawienie temperatury urządzenia Thermomix® TM6! Tryb Wolnego gotowania pozwala uzyskać wyjątkową konsystencję i aromat długo gotowanych potraw bez konieczności pamiętania o czasie przygotowania, odpowiedniej temperaturze czy mieszaniu. Tobie pozostaje tylko… delektować się gotowym daniem!
1 – Przygotujesz potrawy o niezrównanej kruchości i soczystej konsystencji.
2 – Tańsze kawałki mięsa, takie jak łopatka wieprzowa czy mostek wołowy, pokażą wszystkie swoje walory. Zaskoczy Cię, jak perfekcyjnie delikatne mogą być.
3 – Połączenie innowacji z tradycją. Z urządzeniem Thermomix® przygotowywanie potraw smakujących jak u babci staje się łatwe.
4 – Gotowanie w temperaturze poniżej 100°C pomaga zachować więcej składników odżywczych.
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
Wolno gotowana zupa z warzyw korzeniowych (z osłoną noża miksującego) z pesto z orzechów nerkowca
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)
•Mięso: aby uzyskać intensywniejszy aromat i smak, wybierz jeden z przepisów dedykowanych funkcji Wysokich temperatur w celu podsmażenia mięsa przed rozpoczęciem wolnego gotowania.
•Warzywa: dodaj do wody koncentrat bulionu warzywnego przygotowany w TM lub pokruszoną kostkę bulionu warzywnego, aby uzyskać bogatszy smak sosu czy zupy.
•Owoce: wolno gotowane owoce stanowią przepyszny dodatek do lodów. Delektuj się wyjątkowym kontrastem między ciepłymi a zimnymi składnikami!
•Składniki wymagające krótkiego czasu gotowania: makaron, groszek lub szpinak dodaj pod koniec przygotowywania potrawy, aby uniknąć ich rozgotowania!