
Wersje kompatybilne
Wolno gotowany kremowy gulasz z indyka z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g oliwy z oliwek
- 200 g cebuli pokrojonej w ósemki
- 120 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
- 50 g selera naciowego pokrojonego w 0.5 cm plastry
- 50 g białego wina
- 800 g mięsa z indyka, bez skóry i kości pokrojonego na ok. 4 cm kawałki
- 1 ½ łyżeczki musztardy Dijon
- 1 ¼ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2
gałązki tymianku, świeżego
lub 2 łyżeczki tymianku, suszonego - 750 g wody
-
1 ½
łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l) pokruszonej - 150 g kostek boczku
-
250
g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
lub 250 g grzybów, świeżych pokrojonych w ćwiartki - 200 g śmietany, 18% tłuszczu
- 10 g skrobi kukurydzianej
- 1 ½ łyżeczki musztardy francuskiej
- natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 861.5 kcal / 3606.8 kJ
- Białko
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 65.8 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 26 g
- Sód
- 1470 mg
Alternatywne przepisy
Bitki wieprzowe w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 25 min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 20 min
Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa
2 godz.
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 20 min
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min
Wolno gotowana jagnięcina z ogórkowym kuskusem i miętą (z osłoną noża miksującego)
9 godz.
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1 godz. 30 min
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 20 min
Pulpety z indyka w sosie koperkowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min
Mocne rumienienie wołowiny (pokrojonej w paski)
15 min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 godz. 50 min