Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowany kremowy gulasz z indyka z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
Składniki
-
30 g oliwy z oliwek
-
200 g cebuli pokrojonej w ósemki
-
120 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
-
50 g selera naciowego pokrojonego w 0.5 cm plastry
-
50 g białego wina
-
800 g mięsa z indyka, bez skóry i kości pokrojonego na ok. 4 cm kawałki
-
1 ½ łyżeczki musztardy Dijon
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki tymianku, suszonego2 gałązki tymianku, świeżego
-
750 g wody
-
1 ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
150 g kostek boczku
-
250 g grzybów, świeżych, pokrojonych w ćwiartki250 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
200 g śmietany, 18% tłuszczu
-
10 g skrobi kukurydzianej
-
1 ½ łyżeczki musztardy francuskiej
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wolno gotowany gulasz cielęcy
2 godz. 10 min
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 20 min
Pulpety wieprzowe w sosie porowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 godz. 50 min
Wolno gotowana zupa gulaszowa z cielęciny (z osłoną noża miksującego)
6 godz. 30 min
Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 45 min
Podudzia z kurczaka w sosie puttanesca (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 30 min
Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa
2 godz.
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 20 min
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1 godz. 30 min
Bitki wieprzowe w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 25 min