Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Wolno gotowany kremowy gulasz z indyka z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
TM6

Wolno gotowany kremowy gulasz z indyka z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)

4.4 (177 ocen)

Składniki

  • 30 g oliwy z oliwek
  • 200 g cebuli, pokrojonej w ósemki
  • 120 g marchewki, pokrojonej w 1 cm plastry
  • 50 g selera naciowego, pokrojonego w 0.5 cm plastry
  • 50 g białego wina
  • 800 g mięsa z indyka, bez skóry i kości, pokrojonego na ok. 4 cm kawałki
  • 1 ½ łyżeczki musztardy Dijon
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 gałązki tymianku, świeżego
    lub 2 łyżeczki tymianku, suszonego
  • 750 g wody
  • 1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    lub 1 ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 150 g kostek boczku
  • 250 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
    lub 250 g grzybów, świeżych, pokrojonych w ćwiartki
  • 200 g śmietany, 18% tłuszczu
  • 10 g skrobi kukurydzianej
  • 1 ½ łyżeczki musztardy francuskiej
  • natka pietruszki, świeża, posiekana, do posypania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
3606.8 kJ / 861.5 kcal
Białko
55.5 g
Węglowodany
9.5 g
Tłuszcz
65.8 g
Tłuszcz nasycony
26 g
Błonnik
3.7 g
Sód
1470 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy