
Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
Składniki
-
wody450 g
-
oliwy z oliwek25 g
-
mąki pszennej chlebowej (typu 650-750), plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu300 g
-
soli¾ łyżeczki
-
gruszek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki (patrz wariant)200 g
-
ząbki czosnku3
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry40 g
-
sosu sojowego150 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego80 g
-
mirinu50 g
-
żeberek wieprzowych, płatów z kością, pokrojonych na 5 cm kawałki500 g
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego20 g
-
mieszanki przypraw z chili1 - 2 łyżeczki
-
oleju sezamowego2 łyżki
-
ziarna sezamu, białego do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Udka z kurczaka teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Żeberka po koreańsku z ryżem i surówką z kapusty i kiełków; Ananasowy pudding z tapioki
2 godz. 30 min
Jamajski kurczak jerk
1 godz. 50 min
Żeberka w sosie słodko-kwaśnym
40 min
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 20 min
Grillowane żeberka w słodko-kwaśnym sosie BBQ
2 godz. 30 min
Wieprzowina stir-fry z warzywami
1 godz. 20 min
Wieprzowina z trawą cytrynową (Kuruma iraichchi) z kokosowymi roti
2 godz.
Podudzia z kurczaka w sosie puttanesca (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 30 min
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 20 min
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min