Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
TM6

Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)

4.4 (40 rating)

Składniki

  • 450 g wody
  • 25 g oliwy z oliwek
  • 300 g mąki pszennej chlebowej (typu 650-750), plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • ¾ łyżeczki soli
  • 200 g gruszek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki (patrz wariant)
  • 3 ząbki czosnku
  • 40 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 150 g sosu sojowego
  • 80 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 50 g mirinu
    lub 50 g białego wina, wytrawnego
  • 500 g żeberek wieprzowych, płatów, z kością, pokrojonych na 5 cm kawałki
  • 20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • 1 - 2 łyżeczki mieszanki przypraw z chili
    lub 1 łyżka koreańskiej pasty chili (gochujang, patrz wskazówka)
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • ziarna sezamu, białego, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
3517 kJ / 840 kcal
Białko
32 g
Węglowodany
100 g
Tłuszcz
36 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Błonnik
4.4 g
Sód
2648 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 86 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy