Wolno gotowane warzywa korzeniowe z kaszą (z osłoną noża miksującego)

Wolno gotowane warzywa korzeniowe z kaszą (z osłoną noża miksującego)

3.6 25 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
4 porcje

Składniki

  • 20 g oliwy z oliwek
  • 200 g cebuli pokrojonej w ósemki
  • 300 g batatów pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 100 g korzenia pietruszki pokrojonego w 2 cm kostkę
    100 g pasternaku, pokrojonego w 2 cm kostkę
  • 100 g rzepy pokrojonej w 2 cm kostkę
    100 g białej rzodkwi, pokrojonej w 2 cm kostkę
  • 100 g korzenia selera pokrojonego w 2 cm kostkę
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 750 g wody
  • 15 g musztardy Dijon
  • 10 g koncentratu pomidorowego
  • 2 gałązki tymianku, świeżego
    2 łyżeczki tymianku, suszonego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 łyżeczka nasion kolendry
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g mieszanych ziaren (np. kasza bulgur, quinoa)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 291.5 mg
Białko 7 g
Kalorie 1176 kJ / 281 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...