Wolno gotowane warzywa korzeniowe z kaszą
TM6

Wolno gotowane warzywa korzeniowe z kaszą

Składniki

  • 20 g oliwy z oliwek
  • 200 g cebuli, pokrojonej w ósemki
  • 300 g batatów, pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 100 g korzenia pietruszki, pokrojonego w 2 cm kostkę
  • 100 g rzepy, pokrojonej w 2 cm kostkę
  • 100 g korzenia selera, pokrojonego w 2 cm kostkę
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
  • 750 g wody
  • 15 g musztardy Dijon
  • 10 g koncentratu pomidorowego
  • 2 gałązki tymianku, świeżego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 łyżeczka nasion kolendry
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g mieszanych ziaren (np. kasza bulgur, quinoa)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1176 kJ / 281 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
42 g
Tłuszcz
7 g
Błonnik
7.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie