Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Wolno gotowane warzywne chili (z osłoną noża miksującego)
TM6

Wolno gotowane warzywne chili (z osłoną noża miksującego)

4.1 (31 ocen)

Składniki

  • 150 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 120 g marchewki, pokrojonej na 1 cm kawałki
  • 150 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm kostkę
  • 300 g białej fasoli, z puszki, odsączonej z zalewy (patrz wariant)
  • 1 - 2 papryczki chili jalapeño, świeże, bez gniazd nasiennych, pokrojone w plastry
  • 200 g wody
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 400 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 1 łyżeczka mieszanki przypraw z chili
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
    lub 2 gałązki oregano, świeżego
  • 1 ½ - 2 łyżeczki soli
  • 100 g kukurydzy, konserwowej, odsączonej z zalewy

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1088 kJ / 260 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
33 g
Tłuszcz
9 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
11.7 g
Sód
1255 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy