Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowane warzywne chili (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
30 g oliwy z oliwek
-
120 g marchewki pokrojonej na 1 cm kawałki
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm kostkę
-
300 g białej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy (patrz wariant)
-
1 - 2 papryczki chili jalapeño, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone w plastry
-
200 g wody
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
400 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
1 łyżeczka mieszanki przypraw z chili
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
2 gałązki oregano, świeżego1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
-
100 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1255 mg
Białko
10 g
Kalorie
1088 kJ /
260 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
11.7 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chana masala
35 min
Chakalaka
45 min
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 godz.
Grecki gulasz ziemniaczany
45 min
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
35 min
Wegańskie chili
40 min
Zupa gulaszowa z białej fasoli
45 min
Pikantna potrawka z bakłażana
30 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Fasolka po śródziemnomorsku
35 min
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
30 min
Gulasz z chorizo, ciecierzycą i makaronem
30 min