Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)

Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)

4.1 157 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
4 porcje

Składniki

Udka z kurczaka w sosie paprykowym
  • ząbki czosnku przekrojone na pół
    3
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • cebuli pokrojonej w ósemki
    200 g
  • pomidorów pokrojonych na kawałki
    150 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    300 g
  • chili, mielonego (opcjonalnie)
    1 łyżka
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżka
  • natki pietruszki, świeżej
    10 g
  • oregano, suszonego
    1 ½ łyżeczki
  • czerwonego octu winnego
    20 g
  • cukru
    15 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • udek z kurczaka, bez skóry (ok. 800 g)
    8
  • wody
    250 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    ½ łyżeczki
    ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej
Ryż
  • wody
    600 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • ryżu białego, długoziarnistego
    300 g
  • sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 646 kcal / 2706 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 70 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 327 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...