
Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
Udka z kurczaka w sosie paprykowym
-
ząbki czosnku przekrojone na pół3
-
oliwy z oliwek20 g
-
cebuli pokrojonej w ósemki200 g
-
pomidorów pokrojonych na kawałki150 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki300 g
-
chili, mielonego (opcjonalnie)1 łyżka
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżka
-
natki pietruszki, świeżej10 g
-
oregano, suszonego1 ½ łyżeczki
-
czerwonego octu winnego20 g
-
cukru15 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
udek z kurczaka, bez skóry (ok. 800 g)8
-
wody250 g
-
soli1 łyżeczka
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM½ łyżeczki
Ryż
-
wody600 g
-
soli1 łyżeczka
-
ryżu białego, długoziarnistego300 g
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
646 kcal /
2706 kJ
Białko
35 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
70 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
327 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WOLNE GOTOWANIE
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min
Udka z kurczaka z porem zapiekane w sosie tatarskim
1 godz. 30 min
Gulasz z łopatki wieprzowej z burakiem i marchewką
50 min
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1 godz. 30 min
Żeberka po meksykańsku
15 godz. 10 min
Wolno gotowane pulpety w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 40 min
Kurczak w białym sosie z ryżem (ferkase)
1 godz.
Podudzia z kurczaka w sosie puttanesca (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 30 min
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 20 min
Wolno gotowane klopsiki drobiowe ze smażonymi ziemniakami w sosie (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 10 min
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Sos pieczeniowy
55 min