![Wolno gotowana francuska zupa cebulowa (z osłoną noża miksującego) Wolno gotowana francuska zupa cebulowa (z osłoną noża miksującego)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D5331DB3-E135-4470-AB84-E1DF7B6D6FAC/Derivates/1BD01BDD-1277-4D62-8EEC-99304B37C164.jpg)
Wersje kompatybilne
Wolno gotowana francuska zupa cebulowa (z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rozdrabnianie sera
- 200 g sera ementaler, pokrojonego na kawałki
Bulion mięsno-warzywny
-
500
g giczy wołowej, z kością, pokrojonej na kawałki
lub 500 g kości wołowych, pokrojonych na kawałki - 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 100 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 100 g pora, pokrojonego na kawałki
- 15 g ziół, świeżych, np. natki pietruszki, oregano lub rozmarynu
- 10 ziaren pieprzu czarnego
- 2 goździki
- 1500 - 1600 g wody
Zupa
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
-
500
g cebuli, pokrojonej w 1 cm plastry
lub 500 g czerwonej cebuli, pokrojonej w 1 cm plastry - 2 łyżeczki soli
- 12 kromek bagietki
- 1000 g wody, do Mycia Wstępnego
- 50 g octu, do Mycia Wstępnego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1506.5 kJ / 359.8 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 1169.2 mg
Alternatywne przepisy
Zupa krem z pomidorów
40 Min
Wytrawny sos zabaglione z czosnkiem niedźwiedzim
10 Min
Wolno gotowany bulion cielęcy i ravioli z dynią (z osłoną noża miksującego)
8h 50min
Zupa Pho z resztek pieczonego drobiu
2 Std. 15 Min
Sos béarnaise
20min
Mieszanka curry
25 Min
Zupa krem z topinamburu
2h 10min
Wolno gotowana zupa gulaszowa z cielęciny (z osłoną noża miksującego)
6小时 30 分钟
Pikantna zupa krem z brukselki
40 Min
Dwukolorowa zupa-krem z białych i zielonych warzyw
55 min
Crème brûlée
2h 30min
Aioli
5min