
Wersje kompatybilne
Wolno gotowana francuska zupa cebulowa (z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rozdrabnianie sera
- 200 g sera ementaler, pokrojonego na kawałki
Bulion mięsno-warzywny
-
500
g giczy wołowej, z kością, pokrojonej na kawałki
lub 500 g kości wołowych, pokrojonych na kawałki - 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 100 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 100 g pora, pokrojonego na kawałki
- 15 g ziół, świeżych, np. natki pietruszki, oregano lub rozmarynu
- 10 ziaren pieprzu czarnego
- 2 goździki
- 1500 - 1600 g wody
Zupa
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
-
500
g cebuli, pokrojonej w 1 cm plastry
lub 500 g czerwonej cebuli, pokrojonej w 1 cm plastry - 2 łyżeczki soli
- 12 kromek bagietki
- 1000 g wody, do Mycia Wstępnego
- 50 g octu, do Mycia Wstępnego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1506.5 kJ / 359.8 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 1169.2 mg
Alternatywne przepisy
Zupa cebulowa
1h
Verrines z rzodkiewki i koziego sera
3h 20 min
Krem pieczarkowy z tymiankową śmietaną i grzankami z serem pleśniowym
1h 10min
Karmelizowane bakłażany z sosem tahini i granatem
55min
Zupa rybna z krewetkami i małżami
50min
Wolno gotowany bulion cielęcy i ravioli z dynią (z osłoną noża miksującego)
8h 50 min
Burgery rybne z majonezem kaparowo-limonkowym
1h
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
25 phút
Dyniowa kremowa zupa z pastą curry i prażynkami z makaronu ryżowego
40 phút
Koreański sos BBQ
25 phút
Sos berneński
15 phút
Szybka zupa „serowo”-cebulowa w proszku
10 phút