Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowane ananasy w syropie chili z kruszonką kokosową (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
Kruszonka kokosowa
-
50 g mąki pszennej
-
30 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
5 g cynamonu, mielonego
-
30 g cukru trzcinowego
-
30 g płatków kokosowych
Ananasy w syropie chili
-
1 ananas, świeży (ok. 2 kg)
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
400 g cukru
-
380 g wody380 g ciemnego rumu
-
850 g wody
-
1 łyżka skrobi kukurydzianej
-
lody waniliowe do podania
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
36 mg
Białko
4 g
Kalorie
2905 kJ /
693 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
97 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WOLNE GOTOWANIE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Cynamonowe śliwki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Gazpacho morelowo-pomidorowe
1 godz. 15 min
Lody rabarbarowe
12 godz.
Jogurt waniliowy
12 godz. 20 min
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
5 godz.
Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 5 min
Zimowy poncz
20 min
Jogurt naturalny na Varomie
12 godz.
Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 40 min
Pomarańczowe zabajone
15 min
Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
2 godz. 40 min