Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz.
4 porcje
Składniki
-
750 g czerwonego wina
-
100 g wody100 g wina Porto
-
250 g wody
-
350 g cukru
-
2 laski cynamonu przełamane na pół
-
2 gwiazdki anyżu
-
2 kawałki skórki z pomarańczy (ok. 4 x 1 cm), ekologicznej, bez białych błonek
-
4 gruszki (ok. 180 g każda), obrane
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
17.6 mg
Białko
1.2 g
Kalorie
2725.7 kJ /
651.5 kcal
Tłuszcz
0.4 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
125.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Perliczki pieczone z jałowcem
2 godz.
Jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min
Bakłażan (sous-vide) z miso (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 45 min
Przystawka z melona i krewetek
30 min
Jogurt naturalny na Varomie
12 godz.
Gruszki w czerwonym winie
3 godz. 10 min
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1 godz.
Pomarańczowe zabajone
15 min
Cynamonowe śliwki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 5 min
Gruszki na parze, sos kardamonowo-czekoladowy
40 min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min