Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz.
4 porcje
Składniki
-
750 g czerwonego wina
-
100 g wody100 g wina Porto
-
250 g wody
-
350 g cukru
-
2 laski cynamonu przełamane na pół
-
2 gwiazdki anyżu
-
2 kawałki skórki z pomarańczy (ok. 4 x 1 cm), ekologicznej, bez białych błonek
-
4 gruszki (ok. 180 g każda), obrane
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
17.6 mg
Białko
1.2 g
Kalorie
2725.7 kJ /
651.5 kcal
Tłuszcz
0.4 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
125.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Orzechy włoskie w karmelu
1 godz. 30 min
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 45 min
Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 5 min
Wolno gotowana francuska zupa cebulowa (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 30 min
Jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min
Jogurt grecki
12 godz. 15 min
Owoce zapiekane pod koglem-moglem
25 min
Krem angielski (Crème anglaise)
2 godz. 25 min
Semifreddo kawowe
6 godz. 30 min
Policzki wołowe duszone w winie, purée z batatów i brokuły
2 godz.
Tarta tatin
2 godz.
Gruszki w czerwonym winie
3 godz. 10 min