Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz.
4 porcje
Składniki
-
750 g czerwonego wina
-
100 g wina Porto
-
250 g wody
-
350 g cukru
-
2 laski cynamonu przełamane na pół
-
2 gwiazdki anyżu
-
2 kawałki skórki z pomarańczy (ok. 4 x 1 cm), ekologicznej, bez białych błonek
-
4 gruszki (ok. 180 g każda), obrane
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
651.5 kcal /
2725.7 kJ
Białko
1.2 g
Tłuszcz
0.4 g
Węglowodany
125.6 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
17.6 mg