
Wersje kompatybilne
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g czerwonego wina
-
100
g wina Porto
lub 100 g wody - 250 g wody
- 350 g cukru
- 2 laski cynamonu, przełamane na pół
- 2 gwiazdki anyżu
- 2 kawałki skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek, (wym. 1 x 4 cm)
- 4 gruszki (ok. 180 g każda), obrane
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1763.7 kJ / 420.7 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 77.7 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 7.8 mg
Alternatywne przepisy
Sos karmelowy
1godz. 30min
Sałatka z kaczką (sous-vide, z osłoną noża miksującego) i sosem borówkowym
1godz. 35min
Lody z solonym karmelem
14godz.
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2godz. 20min
Orzechy włoskie w karmelu
1godz. 30min
Perliczki pieczone z jałowcem
2godz.
Kawowy crème brûlée
2godz. 45min
Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)
2godz. 5min
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8godz. 45min
Gruszki w czerwonym winie
3godz. 10min
Wolno gotowane ananasy w syropie chili z kruszonką kokosową (z osłoną noża miksującego)
3godz. 40min
Likier jajeczny z orzechami pekan
2godz. 20min