Wersje kompatybilne
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g czerwonego wina
-
100
g wina Porto
lub 100 g wody - 250 g wody
- 350 g cukru
- 2 laski cynamonu, przełamane na pół
- 2 gwiazdki anyżu
- 2 kawałki skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek, (wym. 1 x 4 cm)
- 4 gruszki (ok. 180 g każda), obrane
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1763.7 kJ / 420.7 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 77.7 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 7.8 mg
Alternatywne przepisy
Gruszki w czerwonym winie
3h 10min
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8h 45min
Wolno gotowane ananasy w syropie chili z kruszonką kokosową (z osłoną noża miksującego)
3h 40min
Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)
2u. 5min
Kawowy crème brûlée
2h 45min
Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa (z osłoną noża miksującego)
2h 40min
Bakłażan (sous-vide) z miso (z osłoną noża miksującego)
2h 45min
Sorbet cytrynowy z szampanem
8 godz.
Miniquiche'e z konfitowaną kaczką (z osłoną noża miksującego)
5h
Cynamonowe śliwki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 20 min
Crème brûlée
2h 30min