
Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
warzyw, mieszanych pokrojonych na kawałki (np. selera naciowego, marchewki, cebuli, patrz wskazówka)100 g
-
tymianku, świeżego tylko liście2 gałązki
-
wołowiny (np. polędwicy, ligawy, rostbefu), bez ścięgien i białych błonek, w jednym kawałku500 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia mięsa40 g
-
pieczarek pokrojonych w plastry150 g
-
liście laurowe, suszone2
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM2 czubate łyżeczki
-
koncentratu pomidorowego25 g
-
czerwonego wina, wytrawnego80 g
-
wody80 g
-
natka pietruszki, świeża tylko liście, drobno posiekane, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
344 kcal /
1376.8 kJ
Białko
27.8 g
Tłuszcz
21.5 g
Węglowodany
8.1 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Sód
75 mg