
Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
Składniki
-
100 g warzyw, mieszanych pokrojonych na kawałki (np. selera naciowego, marchewki, cebuli, patrz wskazówka)
-
2 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
-
500 g wołowiny (np. polędwicy, ligawy, rostbefu), bez ścięgien i białych błonek, w jednym kawałku
-
40 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia mięsa
-
150 g pieczarek pokrojonych w plastry
-
2 liście laurowe, suszone
-
2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
25 g koncentratu pomidorowego
-
80 g czerwonego wina, wytrawnego
-
80 g wody
-
natka pietruszki, świeża tylko liście, drobno posiekane, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Czulent z warzywami korzeniowymi i wołowiną (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 30 min
Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 25 min
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego), risotto z burakiem i trawą cytrynową
2 godz. 10 min
Rumienienie wołowiny z papryką i cebulą
35 min
Wolno gotowana jagnięcina z ogórkowym kuskusem i miętą (z osłoną noża miksującego)
9 godz.
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 50 min
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 45 min
Polędwica wołowa z warzywami
50 min
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 10 min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 20 min
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 20 min
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min