Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)

Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)

3.9 72 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 20 min
4 porcje

Składniki

  • warzyw, mieszanych pokrojonych na kawałki (np. selera naciowego, marchewki, cebuli, patrz wskazówka)
    100 g
  • tymianku, świeżego tylko liście
    2 gałązki
  • wołowiny (np. polędwicy, ligawy, rostbefu), bez ścięgien i białych błonek, w jednym kawałku
    500 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia mięsa
    40 g
  • pieczarek pokrojonych w plastry
    150 g
  • liście laurowe, suszone
    2
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    2 czubate łyżeczki
    2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone
  • koncentratu pomidorowego
    25 g
  • czerwonego wina, wytrawnego
    80 g
  • wody
    80 g
  • natka pietruszki, świeża tylko liście, drobno posiekane, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 344 kcal / 1376.8 kJ
Białko 27.8 g
Tłuszcz 21.5 g
Węglowodany 8.1 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Sód 75 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...