Urządzenia i Akcesoria
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
100 g selera naciowego pokrojonego na 2 cm kawałki
-
220 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
40 g oleju
-
500 g mięsa wołowego gulaszowego, pokrojonego w 2,5 cm kostkę
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
20 g mąki pszennej
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia ziemniaków
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 płaska łyżeczka tymianku, suszonego3 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
-
¼ - ½ łyżeczki rozmarynu, suszonego1 gałązka rozmarynu, świeżego tylko liście
-
250 g piwa ciemnego, np. Guinness®, porter
-
350 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
sól do oprószenia ziemniaków
-
chleb do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
752.8 mg
Białko
31.6 g
Kalorie
1762.3 kJ /
421.2 kcal
Tłuszcz
16.6 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Węglowodany
34.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30 min
Pikantna wieprzowina w pomidorach z chili
25 min
Wołowina z imbirem i pastą miso ze szpinakiem
25 min
Tagliatelle z wołowiną i gorgonzolą (Ragù bianco)
1 godz. 45 min
Boeuf Stroganow
1 godz. 10 min
Ossobuco po mediolańsku
1 godz. 10 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2 godz.
Wołowina w piwie po flamandzku
1 godz. 45 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Potrawka z wołowiną i papryką
55 min
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min