
Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
Składniki
-
mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości w jednym kawałku, bez ścięgien i białych błonek (patrz wskazówka)600 g
-
cebuli pokrojonej w ósemki100 g
-
ząbki czosnku3
-
marchewki pokrojonej w 1 cm plastry100 g
-
papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych½
-
ziarna pieprzu czarnego4
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
liście laurowe, suszone2
-
rozmarynu, świeżego1 - 2 gałązki
-
cząbru, suszonego (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
wody1000 g
-
przecieru pomidorowego20 g
-
białego wina, wytrawnego30 g
-
masła10 g
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
cukru¾ łyżeczki
-
miodu30 g
-
sosu sojowego15 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Polska
Możesz także polubić...
Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 45 min
Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 40 min
Czulent z warzywami korzeniowymi i wołowiną (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 30 min
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 20 min
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1 godz. 30 min
Wątróbka z cebulą i jabłkiem
50 min
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 45 min
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 50 min
Wolno gotowany kremowy gulasz z indyka z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
4 godz.
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Bitki wieprzowe w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 25 min