
Wersje kompatybilne
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości, w jednym kawałku, bez ścięgien i białych błonek (patrz wskazówka)
- 100 g cebuli, pokrojonej w ósemki
- 3 ząbki czosnku
- 100 g marchewki, pokrojonej w 1 cm plastry
- ½ papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych
- 4 ziarna pieprzu czarnego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona - 2 liście laurowe, suszone
- 1 - 2 gałązki rozmarynu, świeżego
- 1 łyżeczka cząbru, suszonego (opcjonalnie)
- 1000 g wody
- 20 g przecieru pomidorowego
- 30 g białego wina, wytrawnego
- 10 g masła
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¾ łyżeczki cukru
- 30 g miodu
- 15 g sosu sojowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1955.3 kJ / 467 kcal
- Białko
- 25.8 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 35.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.8 g
- Błonnik
- 12.8 g
- Sód
- 851.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bitki wieprzowe w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 25 min
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1 godz. 30 min
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min
Wątróbka z cebulą i jabłkiem
50 min
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Wolno gotowany kremowy gulasz z indyka z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
4 godz.
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2 godz. 40 min
Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 45 min
Podudzia z kurczaka w sosie puttanesca (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 30 min
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 20 min
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w paski)
15 min
Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 40 min