Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowana zupa gulaszowa z cielęciny (z osłoną noża miksującego)
Składniki
-
mąki pszennej50 g
-
soli1 - 2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
cielęciny bez ścięgien i kości, pokrojonej na 2-3 cm kawałki800 g
-
kolendry, świeżej tylko liście5 - 10 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 - 10 g
-
bazylii, świeżej tylko liście5 - 10 g
-
kostek boczku200 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
cebuli pokrojonej w 1 cm plastry500 g
-
brandy40 g
-
krojonych pomidorów, z puszki200 - 400 g
-
zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonej w plastry50 g
-
mieszanych ziół, świeżych tylko liście, np. majeranku, tymianku, mięty, bazylii15 - 20 g
-
bulionu mięsnego, płynnego (patrz wskazówka)300 g
-
czerwonego wina100 g
-
miseczek z chleba (patrz wskazówka)6
-
pieczywo do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Czulent z warzywami korzeniowymi i wołowiną (z osłoną noża miksującego)
4 Std. 30 Min
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5 Std. 20 Min
Wolno gotowany wywar wołowy na mięsie i kościach (z osłoną noża miksującego)
3 Std. 50 Min
Wołowina po burgundzku; Ciasto cytrynowe z syropem cytrynowym
2 Std. 20 Min
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8 Std. 45 Min
Ragout z jagnięciny
1 Std. 10 Min
Boeuf Stroganow
1 Std. 10 Min
Wolno gotowany kremowy gulasz z indyka z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
4 Std.
Wolno gotowana jagnięcina z ogórkowym kuskusem i miętą (z osłoną noża miksującego)
9 Std.
Cielęcina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z chipsami z jabłek i ziemniaków
5 Std. 10 Min
Rosół z kaczki i pieczonych warzyw (z osłoną noża miksującego)
3 Std. 30 Min
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 Std. 25 Min