
Wersje kompatybilne
Koncentrat bulionu z wolno gotowanej wołowiny i zrumienionych warzyw
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g oleju
- 300 g warzyw, mieszanych, np. marchewki, korzenia pietruszki, selera naciowego, pora, pokrojonych na kawałki
- 100 g cebuli, pokrojonej w ósemki
- 1 ząbek czosnku
- 50 g koncentratu pomidorowego
- 4 łodyżki mieszanych ziół, świeżych np. natki pietruszki, szałwii, rozmarynu, tylko liście
- 100 g soli gruboziarnistej
-
30
g czerwonego wina
lub 30 g wody - 1 liść laurowy, suszony
- 300 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 4321 kJ / 1032 kcal
- Białko
- 75 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 64 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 39232 mg
Alternatywne przepisy
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1 godz. 25 min
Gotowanie na parze korzenia selera (500-800 g)
30 min
Wolno gotowana zupa gulaszowa z cielęciny (z osłoną noża miksującego)
6 godz. 30 min
Pizza z klopsikami w pikantnym sosie
3 godz. 50 min
Trufle kakaowe z pulpą migdałową
30 min
Czarne sezamki
1 godz. 50 min
Napój z orzechów nerkowca
10 min
Przyprawa grillowa z wędzoną papryką do ryb
5 min
Pikantne karmelizowane orzechy z rozmarynem
45 min
Wołowina po burgundzku z kopytkami dyniowymi (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 20 min
Koreańska sałatka ziemniaczana z marynowanymi warzywami (z osłoną noża miksującego 2.0)
25 godz. 5 min
Masło z chili i sosem Worcestershire
1 godz. 10 min