Wersje kompatybilne
Koncentrat bulionu z wolno gotowanej wołowiny i zrumienionych warzyw
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g oleju
- 300 g warzyw, mieszanych, np. marchewki, korzenia pietruszki, selera naciowego, pora, pokrojonych na kawałki
- 100 g cebuli, pokrojonej w ósemki
- 1 ząbek czosnku
- 50 g koncentratu pomidorowego
- 4 łodyżki mieszanych ziół, świeżych np. natki pietruszki, szałwii, rozmarynu, tylko liście
- 100 g soli gruboziarnistej
-
30
g czerwonego wina
lub 30 g wody - 1 liść laurowy, suszony
- 300 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 4321 kJ / 1032 kcal
- Białko
- 75 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 64 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 39232 mg
Alternatywne przepisy
Rumienienie papryki z cebulą
25min
Gotowanie na parze rabarbaru (500-800 g)
25min
Meksykański ser queso fresco
4h
Lody jabłkowe z miętą
8 Std. 20 Min
Lody marmurkowe
11u. 30min
Jogurt z mleka koziego
13 Std. 15 Min
Piwo imbirowe
25u. 30min
Wolno gotowany wywar wołowy na mięsie i kościach (z osłoną noża miksującego)
3u. 50min
Jogurt grecki
12h 15 min
Pitny jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12ωρ. 10 λεπτ.
Koncentrat bulionu warzywnego z resztek warzyw
45 Min
Jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12ωρ. 10 λεπτ.