Koncentrat bulionu z wolno gotowanej wołowiny i zrumienionych warzyw
TM6

Koncentrat bulionu z wolno gotowanej wołowiny i zrumienionych warzyw

4.9 (14 ocen)

Składniki

  • 40 g oleju
  • 300 g warzyw, mieszanych, np. marchewki, korzenia pietruszki, selera naciowego, pora, pokrojonych na kawałki
  • 100 g cebuli, pokrojonej w ósemki
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • 4 łodyżki mieszanych ziół, świeżych np. natki pietruszki, szałwii, rozmarynu, tylko liście
  • 100 g soli gruboziarnistej
  • 30 g czerwonego wina
    lub 30 g wody
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 300 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki

Wartości odżywcze
na 400 g
Kalorie
4321 kJ / 1032 kcal
Białko
75 g
Węglowodany
41 g
Tłuszcz
64 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Błonnik
13 g
Sód
39232 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy