Koncentrat bulionu z wolno gotowanej wołowiny i zrumienionych warzyw

Koncentrat bulionu z wolno gotowanej wołowiny i zrumienionych warzyw

4.9 15 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
400 g

Składniki

  • 40 g oleju
  • 300 g warzyw, mieszanych np. marchewki, korzenia pietruszki, selera naciowego, pora, pokrojonych na kawałki
  • 100 g cebuli pokrojonej w ósemki
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • 4 łodyżki mieszanych ziół, świeżych np. natki pietruszki, szałwii, rozmarynu, tylko liście
  • 100 g soli gruboziarnistej
  • 30 g czerwonego wina
    30 g wody
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 300 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 400 g

Sód 39232 mg
Białko 75 g
Kalorie 4321 kJ / 1032 kcal
Tłuszcz 64 g
Błonnik 13 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...