
Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowany boczek z makaronem i sosem barbecue (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
Sos barbecue
-
ząbki czosnku4
-
oleju sezamowego100 g
-
pasty miso jasnej100 g
-
ziaren sezamu, białego40 g
-
zielone cebulki ze szczypiorkiem pokrojone na kawałki2
-
pasty chili15 g
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki1
Boczek z makaronem
-
cebuli pokrojonej w ósemki120 g
-
ząbków czosnku5
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 3 mm plastry75 g
-
ziaren pieprzu czarnego10 g
-
czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki2
-
wody1200 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego na kawałki (3 x 10 cm)600 g
-
trawy cytrynowej, świeżej (opcjonalnie) rozgnieciona1 łodyżka
-
makaronu ramen, suszonego150 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
991 kcal /
4148 kJ
Białko
42 g
Tłuszcz
76 g
Węglowodany
32 g
Błonnik
6.4 g
Tłuszcz nasycony
20 g
Sód
1591 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WOLNE GOTOWANIE
9 Przepisów
Polska
Polska