Wolno gotowany boczek z makaronem i sosem barbecue (z osłoną noża miksującego)

Wolno gotowany boczek z makaronem i sosem barbecue (z osłoną noża miksującego)

3.3 19 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 25 min
4 porcje

Składniki

Sos barbecue
  • ząbki czosnku
    4
  • oleju sezamowego
    100 g
  • pasty miso jasnej
    100 g
  • ziaren sezamu, białego
    40 g
  • zielone cebulki ze szczypiorkiem pokrojone na kawałki
    2
  • pasty chili
    15 g
    15 g sosu sriracha
  • czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
    1
Boczek z makaronem
  • cebuli pokrojonej w ósemki
    120 g
  • ząbków czosnku
    5
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 3 mm plastry
    75 g
  • ziaren pieprzu czarnego
    10 g
  • czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
    2
  • wody
    1200 g
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone
  • surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego na kawałki (3 x 10 cm)
    600 g
    600 g boczku parzonego, wędzonego, bez kości, bez skóry, pokrojonego na kawałki (3 x 10 cm)
  • trawy cytrynowej, świeżej (opcjonalnie) rozgnieciona
    1 łodyżka
    10 g trawy cytrynowej, suszonej
  • makaronu ramen, suszonego
    150 g
    150 g makaronu jajecznego, suchego, o czasie gotowania 3 min

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 991 kcal / 4148 kJ
Białko 42 g
Tłuszcz 76 g
Węglowodany 32 g
Błonnik 6.4 g
Tłuszcz nasycony 20 g
Sód 1591 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...