Trudno znaleźć idealne danie, ale pizza zdecydowanie należy do tej kategorii. To wyśmienite połączenie węglowodanów i sera z całą gamą dodatków i aromatycznym sosem pomidorowym… Czy coś może się z nim równać? Mamy dla Ciebie przepisy, wskazówki i triki, dzięki którym przygotujesz pizzę jak z prawdziwej włoskiej trattorii, która zachwyci każde podniebienie.
Gdy już wybierzesz ulubiony styl, skorzystaj z szybkich wskazówek, by wejść na jeszcze wyższy poziom robienia pizzy:
• Przygotuj własne ciasto na pizzę – dzięki Twojemu zaufanemu urządzeniu Thermomix® cały proces będzie wyjątkowo szybki i prosty!
• Pozostaw ciasto w temperaturze pokojowej na co najmniej 45 minut, aby odpoczęło, wyrosło, a następnie równomiernie się upiekło.
• Oprósz blachę lub naczynie do wypiekania pizzy kaszą kukurydzianą, aby ciasto było chrupiące i się nie przyklejało. Jeżeli szukasz bezglutenowej alternatywy, użyj siemienia lnianego.
• Nie przesadzaj z dodatkami – cienkie ciasto może nie utrzymać zbyt dużej ilości składników.
• Eksperymentuj! Zaufaj własnym kubkom smakowym i nie bój się próbować różnych kombinacji, by wejść na wyższy poziom kulinarnej wirtuozerii!