Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 220 g wody
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 1 łyżeczkę cukru
- 400 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 30 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 1 łyżeczkę soli
Dodatki
- 200 g sera ementaler, pokrojonego na kawałki
- 120 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
-
250
g pomidorów, dojrzałych, pokrojonych na kawałki
lub 250 g krojonych pomidorów, z puszki - 10 g oliwy z oliwek
- 5 g bazylii, świeżej, tylko liście
- 1 łyżeczka soli
- 75 g kiełbasy pepperoni, pokrojonej w plastry
- 50 g pieczarek, pokrojonych w 3 mm plastry
- 50 g zielonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski
- 30 g czarnych oliwek, bez pestek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1821.6 kJ / 435.4 kcal
- Białko
- 18.9 g
- Węglowodany
- 43.4 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 891.2 mg
Alternatywne przepisy
Pierogi z bryndzą i szpinakiem
14h
Pizza z krewetkami i chorizo
45 dk
Pizza w dwóch smakach
1 Std. 40 Min
Pizza z serowym brzegiem
2h 20min
Pizza z szynką i nektarynkami
2 Std. 10 Min
Pizza sycylijska
2 Std. 5 Min
Pizza salami z serowym brzegiem
1h 50min
Pizza z szynką parmeńską i rukolą
40min
Pizza ze szpinakiem i owczym serem
50min
Pizza margherita
2 Std. 10 Min
Pizza Capricciosa
1 Std. 40 Min
Szarlotka tradycyjna
2h 20min