Pizza pepperoni z pieczarkami
TM6 TM5

Pizza pepperoni z pieczarkami

4.7 (941 ocen)

Składniki

Ciasto

  • 220 g wody
  • 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 1 łyżeczkę cukru
  • 400 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 30 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
  • 1 łyżeczkę soli

Dodatki

  • 200 g sera ementaler, pokrojonego na kawałki
  • 120 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
  • 250 g pomidorów, dojrzałych, pokrojonych na kawałki
    lub 250 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 5 g bazylii, świeżej, tylko liście
  • 1 łyżeczka soli
  • 75 g kiełbasy pepperoni, pokrojonej w plastry
  • 50 g pieczarek, pokrojonych w 3 mm plastry
  • 50 g zielonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski
  • 30 g czarnych oliwek, bez pestek

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1821.6 kJ / 435.4 kcal
Białko
18.9 g
Węglowodany
43.4 g
Tłuszcz
20.5 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Błonnik
2.7 g
Sód
891.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy