
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 220 g wody
- 20 g drożdży świeżych pokruszonych
- 1 łyżeczkę cukru
- 400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 1 łyżeczkę soli
Dodatki
- 200 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
- 120 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
-
250
g pomidorów dojrzałych, pokrojonych na kawałki
lub 250 g krojonych pomidorów, z puszki - 10 g oliwy z oliwek
- 5 g bazylii, świeżej tylko liście
- 1 łyżeczka soli
- 75 g kiełbasy pepperoni pokrojonej w plastry
- 50 g pieczarek pokrojonych w 3 mm plastry
- 50 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski
- 30 g czarnych oliwek, bez pestek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 435.4 kcal / 1821.6 kJ
- Białko
- 18.9 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Węglowodany
- 43.4 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Sód
- 891.2 mg