
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spód pizzy
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 130 g wody
- 15 g drożdży świeżych pokruszonych
- 1 łyżeczka cukru
- 35 g mąki ryżowej, białej bezglutenowej
-
130
g miksu mąk bezglutenowych do wypieku chleba Schär Mix B®
lub 130 g bezglutenowej mieszanki do wypieku chleba, wykonanej w TM (patrz wskazówka) - ½ łyżeczki soli
Dodatki
- 150 g przecieru pomidorowego, typu passata
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta oregano, suszonego
- 100 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
- 15 - 20 g oliwek, bez pestek pokrojonych w plastry
- 30 g pieczarek marynowanych przekrojonych na pół
- 50 - 60 g kiełbasek bezglutenowych, np. frankfurterek lub kabanosów, pokrojonych w plastry
- 1 łyżka oliwa z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1120 kcal / 4688 kJ
- Białko
- 32.2 g
- Tłuszcz
- 52.6 g
- Węglowodany
- 138.4 g
- Błonnik
- 11.5 g