Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami

Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami

4.4 220 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
1 sztuka

Składniki

Spód pizzy
  • oliwy z oliwek
    1 łyżka
  • wody
    130 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    15 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • mąki ryżowej, białej bezglutenowej
    35 g
  • miksu mąk bezglutenowych do wypieku chleba Schär Mix B®
    130 g
    130 g bezglutenowej mieszanki do wypieku chleba, wykonanej w TM, (patrz wskazówka)
  • soli
    ½ łyżeczki
Dodatki
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    150 g
  • soli
    1 szczypta
  • oregano, suszonego
    1 szczypta
  • sera mozzarella pokrojonego na kawałki
    100 g
  • oliwek, bez pestek pokrojonych w plastry
    15 - 20 g
  • pieczarek marynowanych przekrojonych na pół
    30 g
  • kiełbasek bezglutenowych, np. frankfurterek lub kabanosów, pokrojonych w plastry
    50 - 60 g
  • oliwa z oliwek
    1 łyżka

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 1120 kcal / 4688 kJ
Białko 32.2 g
Tłuszcz 52.6 g
Węglowodany 138.4 g
Błonnik 11.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...