Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spód pizzy
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 130 g wody
- 15 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 1 łyżeczka cukru
- 35 g mąki ryżowej, białej, bezglutenowej
-
130
g miksu mąk bezglutenowych do wypieku chleba, Schär Mix B®
lub 130 g bezglutenowej mieszanki do wypieku chleba, wykonanej w TM (patrz wskazówka) - ½ łyżeczki soli
Dodatki
- 150 g przecieru pomidorowego, typu passata
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta oregano, suszonego
- 100 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
- 15 - 20 g oliwek, bez pestek, pokrojonych w plastry
- 30 g pieczarek marynowanych, przekrojonych na pół
- 50 - 60 g kiełbasek, bezglutenowych, np. frankfurterek lub kabanosów, pokrojonych w plastry
- 1 łyżka oliwa z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 4688 kJ / 1120 kcal
- Białko
- 32.2 g
- Węglowodany
- 138.4 g
- Tłuszcz
- 52.6 g
- Błonnik
- 11.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1小时 30 分钟
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3hod. 10min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Focaccia (bez glutenu)
1h
Bezglutenowy spód do tarty
35 分钟
Bagietki bezglutenowe na piwie
15 Std.
Bezglutenowy chleb tostowy
15 Std.
Bezglutenowe bułki
1h 15 min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2h 45 min
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2h 30 min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2h 25min