
Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
1 sztuka
Składniki
Spód pizzy
-
oliwy z oliwek1 łyżka
-
wody130 g
-
drożdży świeżych pokruszonych15 g
-
cukru1 łyżeczka
-
mąki ryżowej, białej bezglutenowej35 g
-
miksu mąk bezglutenowych do wypieku chleba Schär Mix B®130 g
-
soli½ łyżeczki
Dodatki
-
przecieru pomidorowego, typu passata150 g
-
soli1 szczypta
-
oregano, suszonego1 szczypta
-
sera mozzarella pokrojonego na kawałki100 g
-
oliwek, bez pestek pokrojonych w plastry15 - 20 g
-
pieczarek marynowanych przekrojonych na pół30 g
-
kiełbasek bezglutenowych, np. frankfurterek lub kabanosów, pokrojonych w plastry50 - 60 g
-
oliwa z oliwek1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
1120 kcal /
4688 kJ
Białko
32.2 g
Tłuszcz
52.6 g
Węglowodany
138.4 g
Błonnik
11.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska