
Urządzenia i Akcesoria
Pizza „słońce”
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 porcji
Składniki
Nadzienie
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki200 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
sera żółtego pokrojonego na kawałki100 g
-
salami pokrojonego na kawałki100 g
-
szynki gotowanej pokrojonej w kostkę100 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata100 g
-
oregano, suszonego1 czubata łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
soli¼ łyżeczki
Ciasto
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu500 g
-
soli2 łyżeczki
-
cukru1 szczypta
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
-
oliwy z oliwek90 g
-
wody210 g
-
jajko (opcjonalnie) roztrzepane, do posmarowania ciasta1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
477.8 kcal /
2000.3 kJ
Białko
16.5 g
Tłuszcz
24.6 g
Węglowodany
50.1 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Sód
951.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska