
Urządzenia i Akcesoria
Pizza Capricciosa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
Ciasto
-
wody ciepłej220 g
-
cukru1 łyżeczka
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
mąki pszennej chlebowej400 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski30 g
-
soli1 łyżeczka
Dodatki
-
sera mozzarella pokrojonego na kawałki250 g
-
serc karczochów, w oleju odsączonych, pokrojonych na ćwiartki200 g
-
pieczarek pokrojonych w plastry50 g
-
czarnych oliwek, bez pestek50 g
-
filetów z anchois, w oleju (5-6 szt.)20 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata300 g
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
oliwa z oliwek do skropienia (ok. 40 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
714.8 kcal /
2990.5 kJ
Białko
32.8 g
Tłuszcz
25.7 g
Węglowodany
90.2 g
Błonnik
8.4 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Sód
1324.1 mg