
Urządzenia i Akcesoria
Pizza w stylu chicagowskim (Chicago deep dish pizza)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porcje
Składniki
Ciasto
-
240 g mąki pszennej
-
120 g wody letniej
-
10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
½ łyżeczki soli
Nadzienie
-
30 g sera parmezan
-
350 g sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
15 g oliwy z oliwek
-
300 g krojonych pomidorów, z puszki
-
½ łyżeczki cukru
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka bazylii, suszonej
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
80 g salami pepperoni w cienkich plastrach (patrz wariant)
-
mąka pszenna do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
721.2 kcal /
3017.5 kJ
Białko
34.8 g
Tłuszcz
40.1 g
Węglowodany
55.3 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Sód
1594.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PIZZA!
10 Przepisów
Polska
Polska