
Urządzenia i Akcesoria
Pizza w stylu chicagowskim (Chicago deep dish pizza)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porcje
Składniki
Ciasto
-
mąki pszennej240 g
-
wody letniej120 g
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia30 g
-
soli½ łyżeczki
Nadzienie
-
sera parmezan30 g
-
sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki350 g
-
cebuli przekrojonej na pół40 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek15 g
-
krojonych pomidorów, z puszki300 g
-
cukru½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
bazylii, suszonej1 łyżeczka
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
salami pepperoni w cienkich plastrach (patrz wariant)80 g
-
mąka pszenna do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
721.2 kcal /
3017.5 kJ
Białko
34.8 g
Tłuszcz
40.1 g
Węglowodany
55.3 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Sód
1594.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PIZZA!
10 Przepisów
Polska
Polska