
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g ryżu białego, długoziarnistego
- 125 g kaszy jaglanej
- 250 g skrobi ziemniaczanej
- 230 g wody ciepłej
- 30 g drożdży świeżych pokruszonych
- ½ łyżeczki soli
- 30 g oliwy z oliwek
- 250 g sera żółtego pokrojonego na kawałki
-
6
łyżeczek przecieru pomidorowego
lub 6 łyżeczek pasty ajvar - 2 łyżki ziół prowansalskich, suszonych
-
12
plastrów szynki parmeńskiej
lub 12 plastrów szynki długodojrzewającej - pomidorki koktajlowe do dekoracji
- rukola do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 205.8 kcal / 861.4 kJ
- Białko
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Węglowodany
- 27.1 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Sód
- 456.1 mg