Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
TM6 TM5

Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą

4.1 (195 ocen)

Składniki

  • 125 g ryżu białego, długoziarnistego
  • 125 g kaszy jaglanej
  • 250 g skrobi ziemniaczanej
  • 230 g wody, ciepłej
  • 30 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • ½ łyżeczki soli
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 250 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki
  • 6 łyżeczek przecieru pomidorowego
    lub 6 łyżeczek pasty ajvar
  • 2 łyżki ziół prowansalskich, suszonych
  • 12 plastrów szynki parmeńskiej
    lub 12 plastrów szynki długodojrzewającej
  • pomidorki koktajlowe, do dekoracji
  • rukola, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
861.4 kJ / 205.8 kcal
Białko
9.7 g
Węglowodany
27.1 g
Tłuszcz
6.9 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Błonnik
1.3 g
Sód
456.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy