
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g ryżu białego, długoziarnistego
- 125 g kaszy jaglanej
- 250 g skrobi ziemniaczanej
- 230 g wody, ciepłej
- 30 g drożdży świeżych, pokruszonych
- ½ łyżeczki soli
- 30 g oliwy z oliwek
- 250 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki
-
6
łyżeczek przecieru pomidorowego
lub 6 łyżeczek pasty ajvar - 2 łyżki ziół prowansalskich, suszonych
-
12
plastrów szynki parmeńskiej
lub 12 plastrów szynki długodojrzewającej - pomidorki koktajlowe, do dekoracji
- rukola, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 861.4 kJ / 205.8 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 27.1 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 456.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 godz. 25 min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 godz. 50 min
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1 godz. 20 min
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 godz. 10 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 godz. 45 min
Bezglutenowy chlebek arabski
1 godz. 50 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Bezglutenowe placki z jabłkami w aromatycznym syropie
1 godz. 25 min
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
2 godz. 30 min
Bezglutenowy spód do tarty
35 min