Urządzenia i Akcesoria
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 kawałków
Składniki
-
125 g ryżu białego, długoziarnistego
-
125 g kaszy jaglanej
-
250 g skrobi ziemniaczanej
-
230 g wody ciepłej
-
30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
½ łyżeczki soli
-
30 g oliwy z oliwek
-
250 g sera żółtego pokrojonego na kawałki
-
6 łyżek pasty ajvar, (patrz wskazówka)6 łyżek przecieru pomidorowego (patrz wskazówka)
-
2 łyżki ziół prowansalskich, suszonych
-
12 plastrów szynki długodojrzewającej12 plastrów szynki parmeńskiej
-
pomidorek koktajlowy do dekoracji
-
rukola do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
456.1 mg
Białko
9.7 g
Kalorie
861.4 kJ /
205.8 kcal
Tłuszcz
6.9 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Węglowodany
27.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bezglutenowy spód do tarty
35 min
Focaccia (bez glutenu)
1 godz.
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2 godz.
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 godz. 45 min
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 godz. 10 min
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1 godz. 30 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 godz. 45 min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 godz. 25 min
Bezglutenowy chleb tostowy
15 godz.
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 godz. 50 min