Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą

Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą

4.1 206 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 kawałków

Składniki

  • 125 g ryżu białego, długoziarnistego
  • 125 g kaszy jaglanej
  • 250 g skrobi ziemniaczanej
  • 230 g wody ciepłej
  • 30 g drożdży świeżych pokruszonych
  • ½ łyżeczki soli
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 250 g sera żółtego pokrojonego na kawałki
  • 6 łyżek przecieru pomidorowego (patrz wskazówka)
    6 łyżek pasty ajvar, (patrz wskazówka)
  • 2 łyżki ziół prowansalskich, suszonych
  • 12 plastrów szynki parmeńskiej
    12 plastrów szynki długodojrzewającej
  • pomidorek koktajlowy do dekoracji
  • rukola do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Sód 456.1 mg
Białko 9.7 g
Kalorie 861.4 kJ / 205.8 kcal
Tłuszcz 6.9 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Węglowodany 27.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...