![Pizza na spodzie z kalafiora Pizza na spodzie z kalafiora](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4E4164C1-1114-4EEF-B2BC-A4B7FCAF3991/Derivates/113ea6b5-80f0-46ae-9501-c323ace55e69.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 800 g różyczek kalafiora
- 500 g wody
- oliwa z oliwek, do natłuszczenia papieru do pieczenia
- 2 jajka
-
20
g otrębów pszennych
lub 20 g otrębów owsianych - 10 g skrobi ziemniaczanej
- 1 łyżeczka soli
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 1 płaska łyżeczka bazylii, suszonej
- 1 płaska łyżeczka oregano, suszonego
-
2 - 3
łyżki sosu pomidorowego, wykonanego w TM
lub 2 - 3 łyżki przecieru pomidorowego, typu passata, z ziołami - 8 - 10 plastrów sera mozzarella
- 8 - 10 liści szpinaku, świeżych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2053.6 kJ / 490.5 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 34.7 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Błonnik
- 14.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagne niskowęglowodanowa
1 Std. 30 Min
Koperty z siemienia lnianego ze szpinakiem i fetą
1 Std.
Migdałowe brownie z buraka
1 godz. 55 min
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40 Min
Placki z selera i marchewki z dipem bazyliowym
55 min
Brownie fasolowo-daktylowe
2 Std.
Pomidorowe brownie
1 Std.
Pizza na spodzie z tuńczyka (low carb)
1 Std.
Mini pizze na brokułowych spodach
40 Min
Pizza kalafiorowa z kiełbasą pepperoni
1h 20min
Brownie fasolowo-gryczane
1 Std.
Brownie z czerwonej fasoli
1 Std.