
Urządzenia i Akcesoria
Pizza na spodzie z kalafiora
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
2 porcje
Składniki
-
40 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
800 g różyczek kalafiora
-
500 g wody
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia papieru do pieczenia
-
2 jajka
-
20 g otrębów pszennych
-
10 g skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżeczka soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 płaska łyżeczka bazylii, suszonej
-
1 płaska łyżeczka oregano, suszonego
-
2 - 3 łyżki sosu pomidorowego, wykonanego w TM
-
8 - 10 plastrów sera mozzarella
-
8 - 10 liści szpinaku, świeżych
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
490.5 kcal /
2053.6 kJ
Białko
41 g
Tłuszcz
27.2 g
Węglowodany
34.7 g
Błonnik
14.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Mini pizze na brokułowych spodach
40 min
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1 godz. 55 min
Pizza na spodzie z ciecierzycy (bez glutenu)
30 min
Tofurnik z mango i limonką
3 godz. 40 min
Chleb gryczany z czosnkiem i chrzanem
2 godz. 10 min
Lasagne niskowęglowodanowa
1 godz. 30 min
Pizza kalafiorowa z kiełbasą pepperoni
1 godz. 20 min
Gofry jaglane z pastą z suszonych pomidorów i rukolą
50 min
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 godz. 45 min
Pizza na spodzie z tuńczyka (low carb)
1 godz.
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
1 godz. 30 min