Urządzenia i Akcesoria
Pizza margherita
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
Ciasto na pizzę
-
220 g wody w temp. pokojowej
-
1 łyżeczka ekstraktu słodowego w proszku1 łyżeczka cukru
-
2 łyżeczki suchych drożdży, pokruszonych20 g świeżych drożdży pokruszonych
-
400 g mąki pszennej
-
30 g oliwy z oliwek, extra virgin plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 łyżeczka soli
Dodatki
-
200 g sera mozzarella (2 kulki), odsączonego z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojonego na kawałki
-
250 g krojonych pomidorów, z puszki
-
2 - 3 szczypty soli do smaku
-
1 łyżka oliwy z oliwek, extra virgin
-
10 liści bazylii, świeżych porwanych na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
997.3 mg
Białko
24.2 g
Kalorie
2690.9 kJ /
643.1 kcal
Tłuszcz
23.5 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
8.5 g
Węglowodany
83.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pizza z szynką parmeńską i rukolą
40 min
Muffinki z czekoladą
45 min
Pizza hawajska
30 min
Pizza na dwie blachy z sosem pomidorowym i mozzarellą
1 godz. 40 min
Pizza z serowym brzegiem
2 godz. 20 min
Nachos z ostrą papryczką i tartym serem
40 min
Pizza pepperoni z pieczarkami
2 godz. 10 min
Pizza Capricciosa
1 godz. 40 min
Pizza sycylijska
2 godz. 5 min
Choinki z piernika
2 godz. 30 min
Mini pizze
2 godz. 10 min
Naleśniki amerykańskie
40 min