Urządzenia i Akcesoria
Pizza salami z serowym brzegiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
Ciasto
-
140 g wody letniej
-
1 łyżeczka cukru
-
1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
280 g mąki pszennej
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
¾ łyżeczki soli
Dodatki
-
150 g sera żółtego pokrojonego w 1 cm plastry, następnie w 5 mm paski
-
70 g salami pokrojonego na plasterki
-
125 g sera mozzarella (1 kulka), odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
-
8 liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
300 g pomidorów pokrojonych na kawałki
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
¼ łyżeczki cukru
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki soli morskiej
-
mąka pszenna do oprószenia papieru do pieczenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
959.5 mg
Białko
19.9 g
Kalorie
1808.3 kJ /
432.2 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
9.5 g
Węglowodany
40.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOBRZE UPIECZONE
20 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pizza marinara
1 godz. 35 min
Pizza w stylu chicagowskim (Chicago deep dish pizza)
1 godz. 35 min
Walentynkowa pizza serce
1 godz. 30 min
Pizza Texas barbecue
1 godz. 40 min
Pizza w dwóch smakach
1 godz. 40 min
Pizza hawajska
30 min
Pizza z szynką i nektarynkami
2 godz. 10 min
Pizza na dwie blachy z sosem pomidorowym i mozzarellą
1 godz. 40 min
Pizza z serowym brzegiem
2 godz. 20 min
Pizza pepperoni z pieczarkami
2 godz. 10 min
Masło czosnkowo-oliwkowe
10 min
Pizza na żytnio-pszennym cieście z sosem pomidorowo-paprykowym
1 godz. 40 min