
Urządzenia i Akcesoria
Pizza salami z serowym brzegiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
Ciasto
-
wody letniej140 g
-
cukru1 łyżeczka
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
mąki pszennej280 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski20 g
-
soli¾ łyżeczki
Dodatki
-
sera żółtego pokrojonego w 1 cm plastry, następnie w 5 mm paski150 g
-
salami pokrojonego na plasterki70 g
-
sera mozzarella (1 kulka), odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki125 g
-
liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji8
-
pomidorów pokrojonych na kawałki300 g
-
koncentratu pomidorowego30 g
-
cukru¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
soli morskiej½ łyżeczki
-
mąka pszenna do oprószenia papieru do pieczenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
432.2 kcal /
1808.3 kJ
Białko
19.9 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
40.9 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
9.5 g
Sód
959.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOBRZE UPIECZONE
20 Przepisów
Polska
Polska