Pizza salami z serowym brzegiem

Pizza salami z serowym brzegiem

4.7 246 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 porcji

Składniki

Ciasto
  • wody letniej
    140 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • drożdży świeżych pokruszonych
    20 g
    1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)
  • mąki pszennej
    280 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
    20 g
  • soli
    ¾ łyżeczki
Dodatki
  • sera żółtego pokrojonego w 1 cm plastry, następnie w 5 mm paski
    150 g
  • salami pokrojonego na plasterki
    70 g
  • sera mozzarella (1 kulka), odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
    125 g
  • liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
    8
  • pomidorów pokrojonych na kawałki
    300 g
  • koncentratu pomidorowego
    30 g
  • cukru
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • soli morskiej
    ½ łyżeczki
  • mąka pszenna do oprószenia papieru do pieczenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 432.2 kcal / 1808.3 kJ
Białko 19.9 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 40.9 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 9.5 g
Sód 959.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...