
Urządzenia i Akcesoria
Pizza z serowym brzegiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
sera mozzarella pokrojonego na kawałki (ok. 2 x 2 cm)460 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski35 g
-
wody230 g
-
suchych drożdży2 łyżeczki
-
cukru1 łyżeczka
-
mąki chlebowej400 g
-
soli2 łyżeczki
-
cebuli przekrojonej na pół200 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
ziół prowansalskich, suszonych (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
przecieru pomidorowego, z puszki420 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
833.5 kcal /
3487.2 kJ
Białko
44.8 g
Tłuszcz
32 g
Węglowodany
91.8 g
Błonnik
6.2 g