Thermomix® Sensor

Teraz możesz cieszyć się wspaniałymi efektami gotowania z urządzeniem Thermomix® także w piekarniku, na patelni i na grillu. Nowe inteligentne akcesorium pomoże Ci zmienić wątpliwości w kulinarny sukces, dzięki możliwości precyzyjnego monitorowania temperatury potraw.

Dania gotowe w punkt!

Osiągnij kulinarną precyzję dzięki nowemu akcesorium Thermomix® Sensor, którego można używać poza naczyniem miksującym Thermomix®: w piekarniku, na patelni lub na grillu. Gotując rozmaite dania możesz poczuć się jeszcze pewniej, ponieważ Thermomix® Sensor mierzy zarówno temperaturę wewnątrz potrawy, jak i temperaturę otoczenia, co pozwala w pełni kontrolować procesy pieczenia ciast, pieczywa, ryb i mięsa. Dzięki technologii Bluetooth® zawsze możesz łatwo sprawdzać postępy przygotowania potrawy w urządzeniu Thermomix® TM6 lub za pośrednictwem aplikacji mobilnej Cooking Center.

Zamów teraz!

Zamień zwątpienie na wspaniałe pieczenie.

1 – Przygotuj mięsa rozpływające się w ustach

Pierwsze kroki…

Thermomix® Sensor to idealne i wyjątkowo proste w obsłudze akcesorium w Twojej kuchni:

1. Rozpocznij gotowanie tak, jak zazwyczaj z przepisem Cookidoo® i urządzeniem Thermomix®.

2. Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku na wyświetlaczu urządzenia Thermomix® lub bezpośrednio w aplikacji Cooking Center.

3. Sprawdzaj postępy przygotowania potrawy w menu Centrum zarządzania gotowaniem w urządzeniu Thermomix® albo poczekaj, aż na Twoim smartfonie pojawi się powiadomienie z informacją, że mięso, ryba, chleb lub ciasto są gotowe.

Maksymalnie wykorzystaj możliwości urzędzenia Thermomix®, Thermomix® Sensor i aplikacji Cooking Center.

Wskazówka: umieść ładowarkę w pobliżu czujnika Sensora, ale z dala od bezpośredniego źródła ciepła (np. płyty kuchennej, piekarnika czy grilla).

Poznaj więcej porad i wskazówek!

2 – Zamień proste dania rybne w coś wyjątkowego

Jakie jedzenie można przygotowywać z pomocą Thermomix® Sensor?

Thermomix® Sensor sprawdzi się podczas przygotowywania mięsa (steków i większych porcji), drobiu (w całości i w mniejszych porcjach), ryb (całych i filetów), pieczywa oraz ciast.

3 – Domowe pieczywo lepsze niż z piekarni

Thermomix® Sensor: kulinarna precyzja

Dobierz odpowiednią temperaturę, skorzystaj z poniższych wskazówek i ciesz się wspaniałymi efektami gotowania.

Wołowina | Uzyskaj preferowany stopień przygotowania steków: krwisty, średnio krwisty, średnio ścięty, ścięty, mocno ścięty lub kruchy (rozpadający się). Aby osiągnąć najlepsze rezultaty, wybieraj kawałki mięsa o równomiernej grubości.

Inne mięsa i ryby | Całkowity czas przygotowania będzie zależny od wagi mięsa lub ryby, początkowej temperatury składnika oraz preferowanego stopnia przygotowania.

Ciasta | Upewnij się, by końcówka czujnika nigdy nie dotykała formy do pieczenia. Korzystaj z uchwytu, aby zapewnić odpowiedni pomiar temperatury.

Pieczywo | Gdy wnętrze ciasta osiągnie docelową temperaturę, otrzymasz powiadomienie, aby wyjąć pieczywo z piekarnika. Jeżeli wolisz ciemniejszą skórkę, wydłuż czas pieczenia o kolejne 3–5 minut po otrzymaniu powiadomienia.

Czy wiesz, że…?

Dzięki Centrum zarządzania gotowaniem w urządzeniu Thermomix® TM6 możesz ławo monitorować postępy gotowania w dowolnym momencie. Na bieżąco sprawdzaj:

• Pozostały czas przygotowania potrawy • Aktualną i docelową temperaturę • Prędkość obrotów • Szczegóły Timera

4 – Zapomnij o zakalcach i piecz bez wysiłku

Koniec z niedopieczonym ciastem, suchą rybą i przepieczonym mięsem!

Odkryj przepisy dedykowane urządzeniu Thermomix® Sensor już dziś!