Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło, do natłuszczenia
- bułka tarta, do posypania
- 200 g orzechów laskowych, blanszowanych (patrz wskazówka)
- 200 g cukru
- 4 jajka
- 200 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
- 200 g mąki pszennej
- 15 g proszku do pieczenia
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 995 kJ / 238 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Babka z likierem jajecznym
1h 20min
Babka drożdżowa z lukrem
2h 50min
Babka "Trójniak"
1h 35min
Babka piaskowa "Fix"
1sa 30 dk
Babka marchewkowo-pomarańczowa
1h 40min
Babka marmurkowa
2 godz. 10 min
Rogaliki orzechowo-waniliowe
1h 40min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2sa 5 dk
Sernik wiedeński
9sa 45 dk
Prosty makowiec
13 godz. 15 min
Babka makowa
1h 20min
Kruche ciasteczka z orzechami laskowymi (bezglutenowe)
1h 20min