
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło, do natłuszczenia
- bułka tarta, do posypania
- 200 g orzechów laskowych, blanszowanych (patrz wskazówka)
- 200 g cukru
- 4 jajka
- 200 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
- 200 g mąki pszennej
- 15 g proszku do pieczenia
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 995 kJ / 238 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sernik wiedeński
9 godz. 45 min
Kakaowa babka z Varomy z polewą czekoladową
3 godz. 20 min
Babka marmurkowa
2 godz. 10 min
Babka piaskowa "Fix"
1 godz. 30 min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2 godz. 5 min
Szybki piernik
1 godz. 30 min
Babka marchewkowo-pomarańczowa
1 godz. 40 min
Rogaliki orzechowo-waniliowe
1 godz. 40 min
Babka "Trójniak"
1 godz. 35 min
Babka z likierem jajecznym
1 godz. 20 min
Pierniczki Lebkuchen
4 godz.
Prosty makowiec
13 godz. 15 min