Urządzenia i Akcesoria
Babka orzechowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
16 kawałków
Składniki
-
masło do natłuszczenia
-
bułka tarta do posypania
-
200 g orzechów laskowych, blanszowanych (patrz wskazówka)
-
200 g cukru
-
4 jajka
-
200 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
-
200 g mąki pszennej
-
15 g proszku do pieczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
5 g
Kalorie
995 kJ /
238 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2 godz. 5 min
Bakaliowiec
2 godz. 50 min
Babka makowa
1 godz. 20 min
Ciasto pomarańczowe z makiem
13 godz. 25 min
Babka marchewkowo-pomarańczowa
1 godz. 40 min
Babka z likierem jajecznym
1 godz. 20 min
Ciastka imbirowe z białą czekoladą
5 godz. 45 min
Ciasto migdałowe
1 godz. 15 min
Kruche ciasteczka cytrynowo-pistacjowe
1 godz. 55 min
Migdały w polewie czekoladowo-kawowej
30 min
Rogaliki orzechowo-waniliowe
1 godz. 40 min
Kruche ciasteczka z orzechami laskowymi (bezglutenowe)
1 godz. 20 min