
Urządzenia i Akcesoria
Pieczona ryba po włosku z dipem z papryki i sałatką z kopru włoskiego
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
100 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
4 ząbki czosnku
-
15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g migdałów, blanszowanych
-
gorąca woda do namoczenia migdałów
-
300 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na ok. 7 cm kawałki
-
100 g czerwonej cebuli pokrojonej w 1 cm piórka
-
200 g ziemniaków pokrojonych w 3-4 cm łódeczki
-
2 pstrągi, świeże, oczyszczone (ok. 400 g każdy, max. 38 cm długości)
-
1 cytryna ekologiczna, pokrojona w 1 cm plastry
-
2 gałązki tymianku, świeżego
-
2 gałązki rozmarynu, świeżego
-
250 g bulw kopru włoskiego pokrojonego w 3 mm plastry
-
150 g sałaty rzymskiej pokrojonej na 5 cm kawałki
-
200 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
150 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej w lekkiej octowej zalewie, odsączonej (patrz wskazówka)
-
pieczywo do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
847.7 kcal /
3546.9 kJ
Białko
57.8 g
Tłuszcz
54.7 g
Węglowodany
33.6 g
Błonnik
10.3 g
Tłuszcz nasycony
9.4 g
Sód
1144.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOBRZE UPIECZONE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40 min
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40 min
Pieczony łosoś w pesto z grzybowym orzotto
50 min
Cytrynowe medaliony z łososia z młodymi ziemniakami, szparagami i ziołowym sosem
40 min
Sałatka z burakami i gruszką
25 min
Filet z białej ryby (sous-vide) z pieczonymi warzywami (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min
Cytrynowo-koperkowy łosoś z pieczonymi warzywami
45 min
Miętowy łosoś z różowym pieprzem
25 min
Grillowane szaszłyki z łososia z majonezem kolendrowym
50 min
Łosoś w pomarańczach z brokułowym kuskusem
45 min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 godz. 5 min
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40 min