Wersje kompatybilne
Pieczona ryba po włosku z dipem z papryki i sałatką z kopru włoskiego
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
30
g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 30 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki - 4 ząbki czosnku
- 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 ½ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g migdałów, blanszowanych
- gorąca woda, do namoczenia migdałów
- 300 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na ok. 7 cm kawałki
- 100 g czerwonej cebuli, pokrojonej w 1 cm piórka
- 200 g ziemniaków, pokrojonych w 3-4 cm łódeczki
- 2 pstrągi, świeże, oczyszczone (ok. 400 g każdy, max. 38 cm długości)
- 1 cytryna, ekologiczna, pokrojona w 1 cm plastry
- 2 gałązki tymianku, świeżego
- 2 gałązki rozmarynu, świeżego
- 250 g bulw kopru włoskiego, pokrojonego w 3 mm plastry
- 150 g sałaty rzymskiej, pokrojonej na 5 cm kawałki
- 200 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
- 150 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej, w lekkiej octowej zalewie, odsączonej (patrz wskazówka)
- pieczywo, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3546.9 kJ / 847.7 kcal
- Białko
- 57.8 g
- Węglowodany
- 33.6 g
- Tłuszcz
- 54.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 10.3 g
- Sód
- 1144.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filet z białej ryby (sous-vide) z pieczonymi warzywami (z osłoną noża miksującego)
1 Std. 30 Min
Ryba z sosem chimichurri, fasolką i ziemniakami; Warstwowy deser z chia
1 Std.
Filety z pstrąga (sous-vide, z osłoną noża miksującego), pieczone warzywa i purée fasolowe
1 Std. 30 Min
Dorsz w ziołowej kruszonce z ryżem, szpinakiem i sosem cytrynowym
40 min
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego), risotto z burakiem i trawą cytrynową
2 Std. 10 Min
Pieczona kaczka z purée ziemniaczano-kalafiorowym i śliwkami
3h
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1 Std. 5 Min
Krewetki arrabiata z makaronem z cukinii
40 min
Cytrynowo-koperkowy łosoś z pieczonymi warzywami
45 min
Miętowy łosoś z różowym pieprzem
25 分钟
Łosoś na parze z sosem sojowo-imbirowym i ryżem
30 分钟
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40 min