
Urządzenia i Akcesoria
Steki z polędwicy wołowej z sosem chimichurri
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
Sos chimichurri
-
ząbki czosnku2
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół50 g
-
kolendry, świeżej10 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
oregano, suszonego1 łyżka
-
oliwy z oliwek, extra virgin100 g
-
białego octu winnego30 g
-
suszonych płatków chili½ łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 - 30 g
Stek i młode ziemniaki
-
steków z polędwicy wołowej o grubości 3 cm1000 g
-
wody500 g
-
ziemniaków, młodych nieobranych, pokrojonych w ćwiartki700 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
oliwy z oliwek4 łyżki
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżeczka
-
kolendry, mielonej1 łyżeczka
-
pieprzu cayenne, mielonego2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
692.5 kcal /
2897.5 kJ
Białko
36.2 g
Tłuszcz
49.9 g
Węglowodany
24.1 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
13.5 g
Sód
681.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

AMERYKA POŁUDNIOWA
10 Przepisów
Polska
Polska