Urządzenia i Akcesoria
Kurczak faszerowany ryżem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
-
3 ząbki czosnku
-
2 łyżki masła miękkiego
-
1000 g wody
-
2 ½ łyżeczki soli
-
75 g ryżu długoziarnistego
-
1 pomarańcza (ok. 230 g), ekologiczna
-
1 tuszka z kurczaka (ok. 1300 g), bez podrobów
-
2 łyżeczki przyprawy do kurczaka typu kebab-gyros
-
20 g oleju rzepakowego plus 2 łyżki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
120 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
30 g rodzynek
-
½ łyżeczki kurkumy, mielonej
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
63.4 g
Kalorie
3297 kJ /
787 kcal
Tłuszcz
47 g
Błonnik
3.1 g
Węglowodany
31.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Skrzydełka Buffalo
2 godz. 10 min
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5 godz. 35 min
Żeberka po meksykańsku
15 godz. 10 min
Śródziemnomorskie skrzydełka z ziołowo-pomarańczowym ryżem
1 godz.
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
1 godz. 25 min
Kaczka faszerowana mięsem i morelami, kasza gryczana z żurawiną
4 godz. 10 min
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2 godz. 40 min
Grillowane kotlety ze schabu z masłem pomidorowo-czosnkowym
1 godz.
Żeberka w kapuście
2 godz. 10 min
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min
Zapiekany kurczak z warzywami w sosie pomidorowym
2 godz. 15 min
Bitki wieprzowe w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 25 min