Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g wody
- 10 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 5 g cukru
- 30 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 500 g mąki pszennej
- 5 g soli
- Wartości odżywcze
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 355.5 kJ / 84.9 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 81.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Francuska bagietka
3h 50min
Chleb tostowy (bez laktozy)
2 Std. 45 Min
Tradycyjne bagietki
2 Std. 30 Min
Bajgle z makiem
1 Std. 25 Min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2h 10 phút
Chleb pszenny
1 Std. 30 Min
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2h 40min
Bułki grahamki
1 Std. 5 Min
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2 Std. 45 Min
Chleb wiejski
2 Std.
Rogale śniadaniowe
2h 10 phút
Chleb pszenno-gryczany z garnka
2 Std. 30 Min