
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g wody
- 10 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 5 g cukru
- 30 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 500 g mąki pszennej
- 5 g soli
- Wartości odżywcze
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 355.5 kJ / 84.9 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 godz. 10 min
Rogale śniadaniowe
2 godz. 10 min
Bułki grahamki
1 godz. 5 min
Chleb pszenny
1 godz. 30 min
Francuska bagietka
3 godz. 50 min
Zakręcone bułeczki piknikowe
50 min
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2 godz. 40 min
Mleczny chleb (metoda Tangzhong)
2 godz. 45 min
Chleb tostowy (bez laktozy)
2 godz. 45 min
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2 godz. 45 min
Tradycyjne bagietki
2 godz. 30 min
Minichlebki z kminkiem
1 godz. 30 min