Urządzenia i Akcesoria
Chleb pszenny tostowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
24 kromki
Składniki
-
240 g wody
-
10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
5 g cukru
-
30 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
500 g mąki pszennej
-
5 g soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
81.7 mg
Białko
2.2 g
Kalorie
355.5 kJ /
84.9 kcal
Tłuszcz
1.6 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
15.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPISY PODSTAWOWE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zakręcone bułeczki piknikowe
50 min
Bajgle z makiem
1 godz. 25 min
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2 godz. 40 min
Chleb pszenno-gryczany z garnka
2 godz. 30 min
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 godz. 35 min
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2 godz. 45 min
Chleb tostowy (bez laktozy)
2 godz. 45 min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 godz. 10 min
Chleb pszenny
1 godz. 30 min
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min
Rogale śniadaniowe
2 godz. 10 min
Francuska bagietka
3 godz. 50 min